22.5 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Πανικός σε κυλιόμενες σκάλες στο μετρό της Σμύρνης – Άρχισαν να κινούνται ανάποδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ατύχημα συνέβη σε κυλιόμενη σκάλα στο μετρό της Σμύρνης, στην Τουρκία. Το περιστατικό συνέβη στην έξοδο από το σταθμό του μετρό Üçyol στην περιοχή Konak.

Η κυλιόμενη σκάλα άρχισε ξαφνικά να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση με τα πλάνα της κάμερας ασφαλείας να δείχνουν τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις σκάλες να χάνουν την ισορροπία τους και να πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον.

Όσοι βρέθηκαν μπροστά στο συμβάν έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες. Σύμφωνα με το trthaber, 11 ελαφρά τραυματισμένοι πολίτες μεταφέρθηκαν στα γύρω νοσοκομεία. Οι τραυματίες πήραν εξιτήριο μετά τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο.

Η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται. Αντίστοιχο ατύχημα σημειώθηκε στον ίδιο σταθμό τον περασμένο Δεκέμβριο και τραυματίστηκαν 5 άτομα.

Παρόμοιο ατύχημα και στη Σεούλ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε και σε σταθμό του μετρό στη Σεούλ, τον Ιούνιο του 2023, όταν η κυλιόμενη σκάλα ξεκίνησε να κινείται αντίστροφα με αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Όπως ανέφερε τότε το πρακτορείο Yonhap, το ατύχημα σημειώθηκε στο σταθμό μετρό Σούναε της γραμμής Μπουντάνγκ, νότια της Σεούλ.

Ξαφνικά, ενώ η σκάλα πήγαινε προς τα κάτω, ξεκίνησε να κινείται αντίθετα. Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού υπέστησαν τραύματα στην πλάτη και τα πόδια. Έντεκα ακόμη έφεραν ελαφρά τραύματα, έλαβαν περίθαλψη και επέστρεψαν στο σπίτι τους. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό