21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πανικός και τρόμος στις ταυροδρομίες στην Παμπλόνα: Μαινόμενοι και ανεξέλεγκτοι ταύροι τραυμάτισαν δρομείς ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρεις δρομείς τραυματίστηκαν σοβαρά από μαινόμενους ταύρους στο φεστιβάλ Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα.

Στο νοσοκομείο κατέληξαν ένας Αμερικανός και δύο Ισπανοί δρομείς κατά τη συμμετοχή τους στις ταυροδρομίες που διεξάγονται στην Παμπλόνα της Ισπανίας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Σαν Φερμίν.

Κάθε χρόνο από τις 6 έως τις 14 Ιουλίου, στην πόλη της βόρειας Ισπανίας πραγματοποιείται το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν. Σύμφωνα με την παράδοση, οι εορτασμοί ξεκινούν με πυροτεχνήματα, και τελειώνουν, τα μεσάνυχτα της τελευταίας νύχτας του φεστιβάλ προς τιμήν του Αγίου Φερμίν, προστάτη της περιοχής.

Για οκτώ ημέρες οι κάτοικοι της περιοχής, σε μία φιέστα που διαρκεί ολόκληρα 24ωρα, χορεύουν, τραγουδούν και παρελαύνουν στα γραφικά σοκάκια ενώ, ιδιαίτερη σημασία έχει και η παράδοση του τρεξίματος των ταύρων, κατά το οποίο τα ζώα αφήνονται ελεύθερα στα σοκάκια της Παμπλόνα και τρέχουν ανάμεσα στο πλήθος.

Ωστόσο, δεν λείπουν και τα απρόοπτα. Ένας 29χρονος Ισπανός χτυπήθηκε από έναν ταύρο στο γόνατο, ενώ άλλοι δύο δρομείς τραυματίστηκαν στο τέλος της διαδρομής, στην αρένα των ταυρομαχιών. Πρόκειται για έναν 25χρονο από τη Φλόριντα που τραυματίστηκε στο πόδι και έναν 29χρονο Ισπανό, ο οποίος τραυματίστηκε στη βουβωνική χώρα. Τρεις ακόμα δρομείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από πτώσεις την ώρα που έτρεχαν.

Η ταυροδρομία κράτησε λίγο περισσότερο από τρία λεπτά, με τους έξι ταύρους να τρέχουν ανεξέλεγκτοι μέσα στα σοκάκια, ανάμεσα στο πλήθος. Από το 1910, έχουν χάσει τη ζωή τους 16 άνθρωποι στις ταυροδρομίες. Ο τελευταίος θάνατος σημειώθηκε το 2009.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό