35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πανελλαδικές 2024: Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις για τα ΕΠΑΛ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το skai.gr σε συνεργασία με τον «Όμιλο Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ» δημοσιεύει τα θέματα και τις απαντήσεις των σημερινών μαθημάτων

Συνεχίστηκαν και σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, παρά το κύμα καύσωνα που πλήττει την επικράτεια. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα εξής μαθήματα: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα σε Ηλεκτρικές Μηχανές
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα σε Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα σε Ναυσιπλοΐα ΙΙ
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα σε Ναυτικές Μηχανές

-Εκτίμηση για τα θέματα σε Ηλεκτρικές Μηχανές

Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας 

«Θέμα Α: Το Α1 περιλαμβάνει θεωρία  γνώριμη στους μαθητές και το Α2 απομνημόνευση τύπων αυτονόητο για τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές.
Θέμα Β: Μέτριας δυσκολίας. Οι καλά προετοιμασμένοι μπορούν να το ολοκληρώσουν άνετα αν έχει γίνει σωστή εκμάθηση της θεωρίας.
Θέμα Γ: Βάζοντας μονοφασικός Μ/Σ με σχέση μεταφοράς είναι πραγματική βοήθεια. Ίσως αυτό που τους δυσκολέψει είναι το Γ3.
Θέμα Δ: Αναμέναμε διπλό σε κινητήρα Σ.Ρ. με αρκετό βαθμό δυσκολίας. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές θα δυσκολευτούν μεν αλλά θα ανταπεξέλθουν.

Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και για μαθητές που προετοιμάστηκαν ενδελεχώς τόσο στη θεωρία, όσο και στις ασκήσεις οι οποίοι και θα ανταπεξέλθουν», σύμφωνα με την κυρία Ιωάννα Μίχαλου από τον «Όμιλο Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ».

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις σε Ηλεκτρικές Μηχανές

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ έχουν απομείνει δύο ακόμη ημέρες εξετάσεων (αύριο, Παρασκευή και η ερχόμενη Δευτέρα), ενώ οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις τους στα μαθήματα Προσανατολισμού. 

Θα ακολουθήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τις Πανελλαδικές (18 – 28 Ιουνίου 2024) και η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (17 – 28 Ιουνίου 2024).

Το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων έχει ως εξής:

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024: Αγγλικά
Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024: Γερμανικά
Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024: Ελεύθερο Σχέδιο
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024: Γραμμικό Σχέδιο
Σάββατο 22 Ιουνίου 2024: Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία
Τρίτη 25 Ιουνίου 2024: Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία
Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024: Γαλλικά
Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024: Ισπανικά
Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024: Ιταλικά

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό