31.3 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Φάρμα Κουκάκη Rally Cross

Ειδήσεις Ελλάδα

Με υψηλές θερμοκρασίες που δοκίμασαν την υπομονή αγωνιζομένων και θεατών, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ KILKIS RALLY CROSS, που έλαβε χώρα στις 22-23 Ιουνίου 2024, και διοργάνωσαν από κοινού η ΟΜΑΕ, ο σύλλογος ΧΩΜΑ, και ο Δήμος Κιλκίς. Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο έντονη δράση, θέαμα, και άπλετους μεταλλικούς ήχους, έζησαν όλοι όσοι ανέβηκαν στην χωμάτινη πίστα του συλλόγου ΧΩΜΑ, που βρίσκεται στους λόφους που περιβάλλουν την Αργυρούπολη του Κιλκίς. Το όλο σκηνικό στήθηκε γύρο από την φαρδιά πίστα η οποία κατά γενική ομολογία θεωρείται μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει, αρκετά ανισοϋψή επίπεδα, γρήγορες πατημένες ευθείες, φουρκέτες, και πολλά άλλα τεχνικά σημεία τα οποία, όχι μόνο ανέβασαν την  Αδρεναλίνη των 20 οδηγών Crosscar, που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ KILKIS RALLYCROSS, αλλά έκριναν και τους νικητές των κατηγοριών.

Μεγάλος αντίπαλος όλων των οδηγών, η σκόνη, η οποία συχνά, πυκνά έκανε την εμφάνισή της, παρόλη την καλή δουλειά που έκανε η υδροφόρα του Δήμου Κιλκίς η οποία έβρεχε την πίστα έπειτα από κάθε αγωνιστική σειρά. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν σε όλη τη διάρκεια και των δύο ημερών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στέγνωναν σε σύντομο χρονικό διάστημα την πίστα με αποτέλεσμα, κάποιοι αθλητές να δυσανασχετήσουν λόγο της μειωμένης ορατότητας! Την Κυριακή 23 Ιουνίου ημέρα των τελικών, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ KILKIS RALLYCROSS, γέμισαν από θεατές οι δροσερές τέντες της πίστας, οι οποίοι έμειναν μέχρι το τέλος των αγώνων απολαμβάνοντας τη δράση και τους ήχους που αναδυόταν από τα μοτέρ των Crosscar. Παρών στην μεγάλη γιορτή του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Νομό Κιλκίς, και ο Δήμαρχος του Δήμου Κιλκίς, Δημήτριος Κυριακίδης, ο οποίος βρέθηκε μεταξύ πολλών θεατών συζητώντας πλέον, για την επόμενη διοργάνωση ενός αγώνα crosscar, έπειτα από απαίτηση πολλών πολιτών του Κιλκίς.
Φυσικά από τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος δεν θα μπορούσε να λείπει ο Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης ο κ. Αθανάσιος Κουκάκης, ο οποίος για δύο συνεχόμενες ημέρες όχι μόνο απόλαυσε το θέαμα, αλλά είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με οδηγούς και ανθρώπους της ΟΜΑΕ, που ασχολούνται με τους αγώνες Croscars εξετάζοντας δυνατότητες βελτίωσης  της διοργάνωσης οι οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε μελλοντικές διοργανώσεις. Φυσικά, σε όλη την διάρκεια των αγώνων, η εταιρεία «ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ» φρόντιζε επιμελώς να δροσίζει θεατές και αγωνιζόμενους με τα προϊόντα της τα οποία μοίραζαν εντελώς δωρεάν τα promo girls της διοργάνωσης. Στην αγωνιστικό μέρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ο Παναγιώτης Καϊτατζής, με το νούμερο 4 αφού πέρασε με επιτυχία τα προκριματικά, κατέκτησε επάξια την καρό σημαία, «γαζώνοντας» τον ταχύτερο χρόνο στον τελικό με 5:19.627! Μετά την απονομή των επάθλων και της καρό σημαίας, ο Παναγιώτης Καιτατζής δήλωσε ότι: Παρόλο που δεν έβλεπα στον ημιτελικό, ξεκίνησα στον τελικό προτελευταίος, έκανα καλή εκκίνηση, προσπέρασα στον πρώτο γύρο και τους δύο προπορευόμενους οδηγούς, μπήκα μπροστά, έκανα καλό αγώνα, και στο τέλος κατάφερα να κερδίσω».

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι οδηγοί της κατηγορίας Junior «Κωσταντίνος Τακιδέλης», την διάθεση των οποίων συγκρατούσαν με σιγουριά οι «κόφτες» των κινητήρων τους, προσφέροντας ένα απίστευτο θέαμα ευγενούς ανταγωνισμού εντός πίστας, το οποίο κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρων όλων από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό!  Nικητής της Junior ο 16 χρόνος Αναστασόπουλος Κωσταντίνος. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ RALLY CROSS διοργανώθηκε από την ΟΜΑΕ το σύλλογο ΧΩΜΑ, και το Δήμο Κιλκίς ο οποίος εκτός από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, υποστήριξε οικονομικά την διοργάνωση του. Χρυσός Χορηγός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ήταν η «ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ» της οποίας την ονομασία έφερε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Επίσης χορηγός του αγώνα, η FORD Στάθης Σ&Ν από τη Χρυσαυγή Λαγκαδά η οποία υποστήριξε εμπράκτως τις μεταφορές του αγώνα.
Τα Τελικά αποτελέσματα
Final 600
1ος  Νο 4 Καιταζής Παναγιώτης
2ος  Νο 2  Χεκιμιάν Ιωάννης
3ος Νο 7  Παλαιοκώστας Δημήτριος
FINAL JUNIOR
1ος Νο 30 Aναστασόπουλος Κωσταντίνος
2ος Νο 32 Μιχαηλίδης Βασίλειος Γαβριήλ
3ος Νο 33 Στάθης Μιχαήλ
SPORTSMAN
1ος Νο 5 Τριανταφυλλίδης Αλέξιος
2ος Νο 10 Ηλιόπουλος  Παναγιώτης
3ος Νο 11 Κωνσταντάκος Μάριος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό