21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πανελλήνιος διαγωνισμός εικαστικής τέχνης από την HELMEPA

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), μία από τις πιο ιστορικές περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα για καθαρές και υγιείς θάλασσες, καλεί μαθητές/τριες Λυκείου (Α’ Β’ Γ’) να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο για την προστασία και υγεία των θαλασσών (ζωγραφική, φωτογραφία, κολάζ, κάποιο σύνθημα) στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εικαστικής Τέχνης με θέμα: «Η θάλασσα είναι ζωή!».

Τα τρία διακριθέντα έργα θα «ντύσουν» τα θερμός της HELMEPA (συμβάλλοντας στη μείωση πλαστικών μίας χρήσης), τα οποία θα φέρουν το ονοματεπώνυμο του/της καλλιτέχνη/ιδας.

Επιπλέον τριάντα έργα που θα επιλέξει η Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του πολιτισμού και των τεχνών, θα είναι μέρος Ομαδικής Έκθεσης που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του ναυτιλιακού συνεδρίου που διοργανώνει η εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023.

«Σας καλούμε να εξερευνήσετε τη θάλασσα και να δημιουργήσετε τη δική σας εικόνα βασισμένη στην εμπειρία σας. Η θάλασσα είναι πηγή ζωής, φρεσκάδας, υγείας, αναζωογόνησης, ανεμελιάς, χαράς, ξεκούρασης, χαλάρωσης και με πολλά κρυμμένα μυστήρια. Θέλουμε να δούμε πως βλέπετε εσείς τη θάλασσα, τι σας εμπνέει, πως την χαίρεστε, τι βλέπετε ή θα θέλατε να δείτε σε αυτήν. Είτε αυτό είναι έκφραση συναισθήματος, απεικόνιση της θαλάσσιας ζωής, έκρηξη χρώματος και μοτίβων, θέλουμε να δούμε τη δική σας ερμηνεία στο θέμα: η θάλασσα είναι ζωή!» αναφέρει η HELMEPA.

Προϋποθέσεις

– Να προέρχονται από νέους/ες ηλικίας 15 – 18 ετών

– Να είναι ζωγραφική, φωτογραφία, κολάζ, κάποιο σύνθημα, οτιδήποτε ενδυναμώνει τη δράση της HELMEPA για την προστασία των θαλασσών

– Να είναι ατομικά, ένα από κάθε συμμετέχοντα/ουσα

– Να είναι σε οριζόντια μορφή διάστασης Α3 (42×29,7 εκ.)

– Αρχείο σάρωσης: PDF ή JPEG με ανάλυση 300 DPI και ποιότητα υψηλή

– Να συνοδεύονται από την κατάλληλη Υπεύθυνη Δήλωση

α) για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών (συμπληρωμένη από Γονέα /Κηδεμόνα) ή

β) για συμμετέχοντες άνω των 18 ετών (συμπλήρωση από το μαθητή)

Όλα τα έργα που πληρούν τα κριτήρια της προκήρυξης θα προβληθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ιστοσελίδα της HELMEPA.

Υποβολή Έργων

Στείλτε τα έργα σας στο [email protected] ως συνημμένο ή με σύνδεσμο WeTranfer και την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση για την ηλικία σας, καθώς και ταχυδρομικά σε φυσική μορφή στη διεύθυνση HELMEPA, Περγάμου 5, 17121 Νέα Σμύρνη – Αθήνα.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η Τρίτη 18 Απριλίου 2023.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης

Η επιτροπή αξιολόγησης των έργων αποτελείται από διακεκριμένες και καταξιωμένες προσωπικότητες στο χώρο της τέχνης (ακολουθούν με αλφαβητική σειρά):

Cattaui Micha, ΕικαστικόςΘεοδωρίδης Φίλιππος, ΖωγράφοςΚαρακωστάνογλου Νικομάχη, ΕικαστικόςΚουρούμαλη Μαρίνα, ΕκπαιδευτικόςΟικονομόπουλος Τίμος, Art ExpertiseΠαπαδοπούλου Χριστίνα, Γκαλερί GagosianΦιλοπούλου Μαρία, Ζωγράφος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό