35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πανελλήνιες και αίθουσες «φούρνοι» – Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο καύσωνας σαρώνει όλη τη χώρα και οι πρωτοφανείς για την εποχή θερμοκρασίες δυσχεραίνουν κάθε δραστηριότητα, την ώρα που χιλιάδες υποψήφιοι στα Γενικά Λύκεια δίνουν σήμερα (12/6) Πανελλήνιες. 

Η ζέστη είναι αφόρητη και στη Θεσσαλονίκη από νωρίς το πρωί. Ο ήλιος σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, μετέτρεψε αίθουσες σε «φούρνους» με τους υποψήφιους να πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι, προκειμένου σκεφτούν τις απαντήσεις στα θέματα.

Έτσι, γονείς μαθητών σε λύκειο της Θεσσαλονίκης αναγκάστηκαν να φέρουν ανεμιστήρες από τα σπίτια τους για να μπορέσουν να δώσουν τα παιδιά τους Πανελλήνιες, σε «ανθρώπινες» συνθήκες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το 5ο Λύκειο, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στεγάζεται εδώ και τουλάχιστον μια 10ετια σε προκάτ αίθουσες. Σε καμία από αυτές τις αίθουσες δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ στις περισσότερες δεν έχει καν ανεμιστήρες.

Μάλιστα η πρωτοβουλία για τους ανεμιστήρες πάρθηκε από τη διεύθυνση του λυκείου, που είπε στους γονείς να φέρουν από τα σπίτια τους ανεμιστήρες για να μπορέσουν να αντέξουν την σημερινή εξέταση και να αποδώσουν καλύτερα τα παιδιά.

Με απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης  θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο μέχρι τις 11.30 π.μ. εξαιτίας των αυξημένων θερμοκρασιών που προβλέπονται.

Την ίδια ώρα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα καταγραφούν τις επόμενες ώρες πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ για το δημόσιο, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής, συστήνεται η εφαρμογή τηλεργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, τότε μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό