16.4 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Πανδαιμόνιο στη Σερβία: 40.000 άνθρωποι υποδέχθηκαν την αποστολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες []

Ειδήσεις Ελλάδα

Μοναδικές εικόνες σημειώθηκαν στο Stari Dvor, στο «Παλαιό Ανάκτορο» του Βελιγραδίου, στο οποίο στεγάζεται πλέον το Δημαρχείο της πρωτεύουσας της χώρας. Περισσότεροι από 40.000 Σέρβοι βρέθηκαν εκεί ώστε να αποθεώσουν την αποστολή της χώρας που επέστρεψε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πρόεδρος Αλεκσάνταρ Βούτσιτς τους υποδέχθηκε και τους χειροκρότησε για τα κατορθώματά τους, με τους Σέρβους να επιστρέφουν στην πατρίδα τους με 5 μετάλλια. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φυσικά γνώρισε την απόλυτη αποθέωση, αφού ο «Νόλε» επικράτησε του Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του τένις και πλέον έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του.

La Serbia è quel Paese in cui 70.000 persone scendono in piazza per festeggiare la medaglia di bronzo della nazionale di basket. pic.twitter.com/6dsTrFJC5a

— La Giornata Tipo (@parallelecinico) August 12, 2024

Πολλή αγάπη δέχθηκε και η ομάδα μπάσκετ, με τους Νίκολα Γιόκιτς, Αλέκσα Αβράμονιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να λαμβάνουν καθολική αποθέωση.  Η Σερβία νίκησε στον μικρό τελικό του μπάσκετ την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γερμανία (93-83).

Τα υπόλοιπα μετάλλια ήρθαν από τους Ζοράνα Αρούνοβιτς και Νταμίρ Μίκετς στο μεικτό 10μ. πιστόλι (χρυσό), από την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών (χρυσό), αλλά και από την Αλεξάντρα Πέριτς στο τάε-κβον-ντο στα 67 κιλά (ασημένιο).

Το ξέφρενο γλέντι και το χρηματικό πριμ

Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας στο μπάσκετ έγιναν viral στην απονομή, αφού είχαν πάει εκεί… τύφλα! Εκείνοι είχαν βγει έξω να γλεντήσουν, να τραγουδήσουν. Έφαγαν και πάνω από όλα… ήπιαν. Και ήπιαν αρκετά, για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο χώρο όπου γιόρταζαν και τον Νίκολα Γιόκιτς να αποτελεί τον πρωταγωνιστή όχι μόνο εντός παρκέ αλλά και εκτός αυτού.

Ταυτόχρονα, με αφορμή αυτή τις μεγάλες διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η κυβέρνηση της χώρας δεν θα μπορούσε να αφήσει έτσι τους αθλητές της. Για αυτό, μοιράζει ένα πριμ της τάξεως των 60.000 ευρώ σε ισόποσο σερβικό δηνάριο για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο μπάσκετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Σερβίας, αποφάσισε να μοιράσει έπαθλο και στους μεγάλους νικητές στο Πόλο, μιας και οι Σέρβοι κατάφεραν να πανηγυρίσουν εκεί το χρυσό μετάλλιο νικώντας στον τελικό του αθλήματος την «σκληρή» Κροατία, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του βάθρου. Οι χρυσοί Ολυμπιονίκες θα πάρουν 200.000 ευρώ έκαστος, ένα μεγαλύτερο ποσό για ένα μεγαλύτερο επίτευγμα.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό