17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός: Φτιάχτηκε για να επιστρέψει στην κορυφή και το δείχνει | Blog – Φώτης Καρακούσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-2 παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τις «πράσινες» που φτιάχτηκαν με σκοπό να επιστρέψουν στην κορυφή, κάτι που δείχνουν συνεχώς.

Η αλήθεια είναι πως όσον αφορά τον φετινό Παναθηναϊκό στο γυναικείο βόλεϊ, δεν έχεις πολλά να πεις και να γράψεις, γιατί τα λέει όλα η πορεία της ομάδας και κυρίως οι εμφανίσεις της. Τα κορίτσια του Απόστολου Οικονόμου έχουν ήδη προκριθεί στα προημιτελικά του Challenge Cup όπου και θα αντιμετωπίσουν την Ισπανική Λαγκούνα, βρίσκονται στην κορυφή του πρωταθλήματος με 7 βαθμούς διαφορά από τον 2ο Ολυμπιακό και από χθες το βράδυ είναι και στα προημιτελικά του Κυπέλλου μετά το 3-2 επί των «ερυθρολεύκων» στο Ρέντη.

Μια πορεία που ναι μεν δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ιδανική, αλλά από την άλλη φαινόταν από το καλοκαίρι πως θα μπορούσε να υπάρξει. Και φαινόταν γιατί η διοίκηση και ο χορηγός Θανάσης Αραγιάννης κατάφεραν το καλοκαίρι να δημιουργήσουν ένα ρόστερ που όσον αφορά τον Παναθηναϊκό είχε χρόνια να υπάρξει και θύμισε παλιές, «χρυσές εποχές» του συγκεκριμένου τμήματος.

Μια ομάδα με ένα γεμάτο ρόστερ. Με λύσεις σε κάθε θέση, που έδωσε το δικαίωμα στον Απόστολο Οικονόμου να μπορέσει να δουλέψει και να παρουσιάσει ένα σύνολο που παίζει όμορφο βόλεϊ και να δείχνει πανέτοιμο να διεκδικεί τίτλους. Αυτή την στιγμή οι «πράσινες» δείχνουν να βρίσκονται ένα κλικ πάνω από τις αντιπάλους τους και γιατί υπάρχουν πολλές λύσεις, αλλά και γιατί ο Έλληνας προπονητής έχει δουλέψει με αυτό το υλικό, μια δουλειά που είναι ορατή.

Αυτά είναι τα γενικά. Πάμε τώρα στο χθεσινό παιχνίδι στο Ρέντη. Αρχικά αξίζει να γίνει αναφορά στον Ολυμπιακό και στην δουλειά του Κάρλο Παρίζι. Ο Ιταλός τεχνικός έχει αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, με τις «ερυθρόλευκες» να παίζουν όμορφο βόλεϊ, παρότι δεν θα λέγαμε πως τους έχουν βγει οι κινήσεις με Κόστα (κυρίως), αλλά και Σάλας. Στο ντέρμπι του Κυπέλλου, οι Πειραιώτισσες όχι απλά τα έδωσαν όλα, αλλά θα μπορούσαν στις λεπτομέρειες του 4ου σετ να κάνουν το 3-1.

Συνολικά είδαμε ένα πολύ ωραίο αγώνα, με όμορφες φάσεις σε επίθεση και άμυνα και εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία. Ένα ντέρμπι που σε μια πρώτη ανάγνωση πήρε η υπεροπλία του Παναθηναϊκού πάνω στο φιλέ. Οι «πράσινες» με την Κρος και την Χατζηευστρατιάδου στο κέντρο, δεν έχουν αντίπαλο στην συγκεκριμένη θέση και δεν είχαν ούτε χθες. Οι 21 πόντοι από μπλοκ μιλάνε από μόνοι τους και προσωπικά δεν θυμάμαι σε τόσο μεγάλο ντέρμπι μια ομάδα να έχει κερδίσει τόσους πάνω στο φιλέ.

Το μπλοκ έκανε την διαφορά στα κρίσιμα σημεία του 4ου σετ, αλλά για να λειτουργήσει σωστά οι «πράσινες» πίεσαν σε μεγάλο βαθμό και στο σερβίς. Στο πρώτο σετ που δεν το έκαναν, ο Ολυμπιακός πήρε σχετικά εύκολα το προβάδισμα, κάτι που έγινε και στο τρίτο. Το βόλεϊ άλλωστε είναι απλό άθλημα, αν έχεις καλό μπλοκ, για να το βγάλεις στο ματς θα πρέπει να πιέσεις στο σερβίς, να χαλάσεις την αντίπαλη υποδοχή και μετά τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα πάνω στο φιλέ.

Αυτό τα κορίτσια του Οικονόμου το έκαναν εξαιρετικά σε τρία σετ και δεν μπόρεσαν να το πετύχουν τόσο καλά στα άλλα δύο. Και δεν το έκαναν στα άλλα δύο γιατί και η υποδοχή του Ολυμπιακού με την Αρέτα Κονόμι λίμπερο, δεν είχε καμία σχέση με την υποδοχή των «ερυθρολεύκων» όταν η έμπειρη παίκτρια είχε μείνει εκτός, αποφασίζοντας να σταματήσει το άθλημα. Με την Κονόμι οι Πειραιώτισσες ανέβηκαν επίπεδο, αλλά κόντρα σε μία πιο δυνατή και γεμάτη ομάδα, δεν έφτανε.

Και δεν έφτανε γιατί όπως αναφέραμε ο Παναθηναϊκός έχεις τις λύσεις. Όταν η βασική ακραία στο ντέρμπι, Μανωλίνα Κωνσταντίνου δεν πήγε τόσο καλά, υπήρξε η Χαντάβα που όχι μόνο την αντικατέστησε επάξια, αλλά με την απόδοσή της οδήγησε το «τριφύλλι» σε νίκη. Όπως και στο 3-1 του πρωταθλήματος, η Χαντάβα ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο ντέρμπι, παίρνοντας κρίσιμους πόντους από την πάιπ και δυσκολεύοντας σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό με τα σερβίς της.

Όταν επίσης η βασική διαγώνια, η Στεπανένκο δεν τα πήγαινε καλά, μπήκε η Τσιτσιγιάννη και με 3 κρίσιμα μπλοκ βοήθησε και με το παραπάνω. Ο Απόστολος Οικονόμου πήρε τα ρίσκα που του βγήκαν, ρίσκα που έγιναν βέβαια γιατί και ο ίδιος ξέρεις πως έχει παίκτριες έτοιμες όχι απλά να βοηθήσουν, αλλά να κάνουν την διαφορά ακόμα και σε ντέρμπι, κάτι που έγινε. Και κάπου εκεί κρίθηκε το ντέρμπι, αλλά όχι η χρονιά.

Ο Ολυμπιακός θα ανέβει και άλλο, κάτι που περιμένουμε και από τον Παναθηναϊκό και είναι δεδομένο πως θα δούμε μεγάλες μάχες στην συνέχεια, μάχες όπως την χθεσινή στην οποία όντως χαρήκαμε βόλεϊ.

ΥΓ: Ουσιαστικά η Χίπε παίζοντας σχεδόν μόνη της, θα ήταν λογικό να είναι κουρασμένη. Αλλά από την άλλη στο 20-22, δεν βγάζεις την καλύτερή σου παίκτρια, εκτός αν το έχει ζητήσει η ίδια.

ΥΓ1: Προσωπικά θα ξαναπώ πως η Κρος μου θυμίσει σε μεγάλο βαθμό την Μαρίσα Φερνάντες, μια από τις καλύτερες κεντρικές που έχουν περάσει από την χώρα μας. Η Καναδή έχει τρομερή αίσθηση του μπλοκ και είναι από τις λίγες στην συγκεκριμένη θέση που μπορούν να οδηγήσουν μια ομάδα σε νίκη και ειδικά σε ντέρμπι.

ΥΓ2: Για τους άνδρες του Παναθηναϊκού γράψαμε μετά τη νίκη σε Ουκρανία πως δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουν την πρόκριση όπως και έγινε. Οι «πράσινοι» στο πρώτο σετ κόντρα στην Χόροντοκ έκαναν το τέλειο παιχνίδι στο σερβίς, προηγήθηκαν άνετα και μετά όλα ήταν εύκολα. Ο Γιάκομπσεν και πάλι μοίρασε ιδανικά το παιχνίδι, ενώ είναι μεγάλο κέρδος η παρουσία του Άγγελου Μάρκου, με τον 18χρονο να παίζει και να κερδίζει και 7 πόντους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό