16.4 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Παναθηναϊκός: Το «καμπανάκι» του Αταμάν που δεν πρέπει να γίνει… καμπαναριό

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι «πράσινοι» δεν έπαθαν και… μεγάλη ζημιά με το 0/2 της «διαβολοβδομάδας», ωστόσο ενδέχεται να πληγωθούν ανεπανόρθωτα, αν μείνουν κολλημένοι σε διάφορες εμμονές του αρχικού τους πλάνου.

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από την περσινή κατάκτηση του τροπαίου της Euroleague. Το πλάνο του Αταμάν δούλεψε άριστα και οι «πράσινοι« κυριάρχησαν σε Ελλάδα και Ευρώπη με τρόπο πειστικό, εμφατικό, αλλά και δύσκολο, λόγω των πολλών αλλαγών στο ρόστερ.

Το πέρσι, το φέτος και οι εμμονές

Το σημαντικό για τον Αταμάν και την ομάδα του, έτσι ώστε το «καμπανάκι» να μην γίνει… καμπαναριό, είναι να καταλάβουν πως το περσινό πλάνο δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα δουλέψει και φέτος, αφού οι αντίπαλοι είναι αρκετά προσαρμοσμένοι στον τρόπο παιχνιδιού τους.

Eurokinissi

Φέτος, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, οι πάντες είναι πιο υποψιασμένοι και όλοι θα δίνουν τα πάντα για να νικήσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης. Σίγουρα ο Τούρκος γνωρίζει καλύτερα από εμάς, αλλά ενδεχομένως η εμμονή στο να αλλάζει παίκτες που δεν ξεκινάνε καλά άμεσα (δεν αφορά την περίπτωση Μπράουν) ή να αποσύρει παίκτες που είναι «hot» (όπως στην περίπτωση Χουάντσο με Μήτογλου) δεν φαίνεται να αποδίδει.

Η επίθεση μπορεί να κερδίσει παιχνίδια, αλλά… ποτέ πρωταθλήματα

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα υλικό με τεράστιες επιθετικές ικανότητες. Τόσο πλούσιο, που έχει την πολυτέλεια να κερδίζει ορισμένα παιχνίδια, μόνο από την επίθεση. Μόνο ο Ναν να είναι σε καλή βραδιά, είναι ικανός να γίνει ο «game-changer» στο τέμπο και την εξέλιξη ενός ματς.

Μπορεί το μπάσκετ να έχει εξελιχθεί και να μην είναι πια το «75-73» και τα χαμηλά σκορ που ξεκινάνε από την άμυνα, ωστόσο οι καλές άμυνες είναι που εξασφαλίζουν τους τίτλους και αυτό, διαχρονικά δεν έχει αλλάξει. 

Euroleague

Η αρμάδα του Αταμάν δέχθηκε 84 πόντους από την «άσημη» Παρί, αλλά και 90 από την Ρεάλ που αναζητούσε μια μίνι… εκδίκηση. Μάλιστα, ρίχνοντας μια ματιά στην στατιστική, θα δούμε πως στα βασικά, οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι. Και τότε γιατί ηττήθηκαν;

Γιατί παρά το γεγονός πως ήταν πιο εύστοχοι σε δίποντα, τρίποντα, με μεγαλύτερο Index Rating, νικητές στα συνολικά ριμπάουντ, υστέρησαν σε τομείς που δείχνουν απώλεια συγκέντρωσης. 12 επιθετικά ριμπάουντ και 8 λάθη, είναι αρκετά για μια ομάδα με το μέγεθος της Ρεάλ για να τελειώσει την παρτίδα.

Τα ωφέλιμα μαθήματα

Η αλήθεια είναι πως το 0/2 δεν δημιουργεί ιδιαίτερη εσωστρέφεια στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ευρώπης. Άλλωστε πέρυσι, τέτοια εποχή, το ρεκόρ ήταν 1-3 ενώ τώρα οι «πράσινοι» βρίσκονται στο 2-2.

Eurokinissi

Το πιο σημαντικό είναι αυτή η εβδομάδα να μετατραπεί ωφέλιμη για την συνέχεια. Και μπορεί να συμβεί αυτό, αν τα λάθη γίνουν η αφορμή για ένα νέο, ακόμη πιο βελτιωμένο πλάνο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό