33.6 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Παναθηναϊκός: Ντιέγκο Αλόνσο ο εκλεκτός για τη θέση του προπονητή!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πείσει τον Μαουρίσιο Σάρι και ενεργοποιεί τη συμφωνία με τον Ουρουγουανό προπονητή, Ντιέγκο Αλόνσο.

O Mαουρίσιο Σάρι απάντησε αρνητικά στον Παναθηναϊκό και αποφάσισε να εξαντλήσει τις πιθανότητες παραμονής στην πατρίδα του.

Έτσι, το Τριφύλλι δεν χάνει άλλο χρόνο και προχωρά με την περίπτωση του Ουρουγουανού τεχνικού, Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο 49χρονος αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα για να υπογράψει το συμβόλαιό του στον Παναθηναϊκό και να πιάσει δουλειά για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει μια καριέρα 13 ετών στους πάγκους. Έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα το 2011, όταν ανέλαβε την Μπέλα Βίσα στην πατρίδα του και εν συνεχεία είχε σύντομα περάσματα από την Γκουαράνι και την Πενιαρόλ.

Η εκτόξευση ήρθε στην μεξικανική Πατσούκα, στην οποία έμεινε μια τετραετία (2014-2018) και κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-16, όσο και το Champions League της CONCACAF το 2017.

Το 2018 μετακόμισε στη Μοντερέι, με την οποία κέρδισε ξανά το Champions League της CONCACAF, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 μετακόμισε στις ΗΠΑ, για λογαριασμό της Ίντερ Μαΐάμι, όπου έμεινε μέχρι τον Γενάρη του 2021.

Ένα χρόνο μετά ανέλαβε την εθνική ομάδα της πατρίδας του, την οποία καθοδήγησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπου η Ουρουγουάη αποκλείστηκε επεισοδιακά στη φάση των ομίλων με ρεκόρ 1-1-1. Συνολικά με τη Σελέστε είχε οκτώ νίκες, δυο ισοπαλίες και δυο ήττες.

Τον Οκτώβριο του 2023 έκανε για πρώτη φορά το «άλμα» στην Ευρώπη, ως προπονητής, καθώς διαδέχτηκε τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στην τεχνική ηγεσία της Σεβίλλης.

Απολύθηκε από τους Ανδαλουσιάσους μόλις δύο μήνες αργότερα έχοντας δυο νίκες, πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό