16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-2: Λίγος ο Γκορτσίλας, άτυχο το «τριφύλλι» (s+photos)

Ειδήσεις Ελλάδα

Έναν ακόμα τελικό στα σκουπίδια πέταξε ο Παναθηναϊκός και πλέον η Ευρώπη απομακρύνεται.

Το «τριφύλλι» για τέταρτη φορά φέτος δεν κατάφερε να νικήσει στον Αστέρα Τρίπολης. Έμεινε στο 2-2 στη Λεωφόρο κι όσο στερεύουν οι τελικοί, μειώνονται οι ελπίδες για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ειρωνεία είναι ότι ο Παναθηναϊκός έκανε ίσως το καλύτερό του ματς στα play offs. Όχι ότι έθλεξε, αλλά είχε ορισμένες πολύ καλές στιγμές. Βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές, τη δεύτερη με ένα αυστηρό πέναλτι που καταλόγισε ο Γκορτσίλας, ισοφάρισε δις με τον Χατζηγιοβάνη, είχε δύο μεγάλες φάσεις, ένα δοκάρι στο τέλος με τον Σανκαρέ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τη νίκη… Κι ενώ όλα έδειχναν στραβά από το ζέσταμα, όπου ο Μαουρίσιο ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα κι έδωσε τελικά τη θέση του στον Αλεξανδρόπουλο.

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Διούδη στο τέρμα, δεξί μπακ τον Μολό κι αριστερό τον Χουάνκαρ. Στόπερ οι Βέλεθ, Πούγγουρας και στα χαφ οι Νιας, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες. Αριστερά ο Ενγκμπακοτό, δεξιά ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο Αστέρας είχε τον Παπαδόπουλο στο τέρμα. Δεξί μπακ τον Κώτσιρα κι αριστερό τον Τασουλή. Στόπερ οι Χριστόπουλος, Σουάρεθ και στα χαφ οι Βαλιέντε, Μουνάφο. Ο Τιλίκα ήταν δεξιά, ο Σίτο αριστερά και ο Ριέρα πίσω από τον Μπαράλες.

Ψυχρολουσία με Σουάρεθ

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη τελική, αλλά στο 6’ το δεξί μακρινό σουτ του Χατζηγιοβάνη πέρασε άουτ.

Στην πρώτη του καλή στιγμή, όμως, ο Αστέρας άνοιξε το σκορ. Σε συνεργασία από δεξιά, ο Κώτσιρας έκανε γλυκιά σέντρα και ο Σουάρεθ με καρφωτή κεφαλιά εκτέλεσε τον Διούδη για το 0-1.

Γκάφα Παπαδόπουλου και 1-1!

Στο 28’ ο Παναθηναϊκός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, έπειτα από γκάφα του Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε ισοφαρίσει σε 2-2 στο πρώτο ματς στις καθυστερήσεις. Σε μπαλιά του Βιγιαγάνιες, ο Παπαδόπουλος βγήκε από την περιοχή για ν’ απομακρύνει, αλλά δεν υπολόγισε σωστά την ταχύτητα της μπάλας, αυτή τον πέρασε κι ο Χατζηγιοβάνης σημείωσε το 1-1 σε άδεια εστία. Στο 34’ κεφαλιά του Ενγκμπακοτό από καλή θέση έφυγε άουτ.

Πέναλτι και 1-2!

Στο 42’, όμως, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε νέα ψυχρολουσία. Ο Μπαράλες έπεσε στο έδαφος σε μαρκάρισμα του Πούγγουρα και ο Γκορτσίλας έδωσε πέναλτι. Αυστηρή απόφαση. Έλεγξε τη φάση στο VAR, επέμεινε στην απόφαση θεωρώντας ότι υπάρχει χαμηλά επαφή κι έτσι ο Μπαράλες έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα.

Ο Αργεντινός εκτέλεσε άσχημα το πέναλτι, ο Διούδης άγγιξε τη μπάλα, όμως, δεν κατάφερε να γλιτώσει το 1-2!!!

 

Νέο πέναλτι και 2-2!!!

Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, κέρδισε κι αυτός πέναλτι μέσω VAR. Ο Μολό έκανε σέντρα, ο Σουάρεθ σε μονομαχία με τον Μακέντα βρήκε τη μπάλα με το δεξί χέρι. Ο Γκορτσίλας δεν έδωσε κάτι, αλλά ειδοποιήθηκε να πάει στο VAR. Είδε τη φάση κι έδωσε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Χατζηγιοβάνης για το 2-2.

Στο 63’ το «τριφύλλι» έχασε μεγάλη ευκαιρία. Τακουνάκι του Μακέντα, ντρίμπλα του Χουάνκαρ, αλλά το δεξί σουτ, με το κακό πόδι δηλαδή, έφυγε άουτ. Στην εξέλιξη ο Γκόμες σούταρε άουτ για τον Αστέρα.

Στο 72’ ο Παναθηναϊκός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Σέντρα του Χουάνκαρ, κεφαλιά του Ενγκμπακοτό, δεύτερη του Πούγγουρα από τη μικρή περιοχή και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι! Στο 76’ επίσης σουτ του Βιγιαφάνιες είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 77’ έχασε ευκαιρία και ο Αστέρας. Ο Τασουλής στο ύψος του πέναλτι εκτέλεσε με το δεξί, αλλά μπλόκαρε ο Διούδης.

Δοκάρι!

Στο 90′ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Καρλίτος βρήκε τον Σανκαρέ κι αυτός απέναντι στον Παπαδόπουλο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Πούγγουρας (81’ Σανκαρέ), Νιας, Αλεξανδρόπουλος (81’ Αϊτόρ), Βιγιαφάνιες, Ενγκμπακοτό (73’ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (66’ Καρλίτος).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (94′ Γκαρθία), Σουάρεθ, Χριστόπουλος, Τασούλης, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ριέρα (56’ Γκόμεθ), Σίτο (56’ Αλί Μπαμπά), Τιλίκα (79’ Κρέσπι), Μπαράλες (56’ Τζίμας).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό