12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας 4-0: Με τεσσάρα στους τέσσερις! (s)

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο (2 ο Βιτάλ, Αϊτόρ, Καρλίτος) ο σοβαρός Παναθηναϊκός ξεπέρασε εύκολο το εμπόδιο της Αναγέννησης Καρδίτσας (4-0), έκανε την ρεβάνς τυπική διαδικασία και ήδη εξασφάλισε παρουσία στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Άρης – Λαμία.

Μικρό rotation με στόχο

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελε από την ομάδα του να… καθαρίσει από σήμερα την πρόκριση, ώστε να έχει δυνατότητα να κάνει μεγαλύτερο rotation στον επαναληπτικό της Τρίτης και ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο Σέρβος τεχνικός παρέταξε τον Παναθηναϊκό μόνο με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Διούδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κότσιρας και ο Σένκεφελντ με τον Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο στην τριάδα της μεσαίας γραμμής. Αϊτόρ στο δεξί φτερό της επίθεσης, Βιτάλ στο αριστερό και στην κορυφή ο Καρλίτος.

Προκρίθηκε από το ημίχρονο με τέσσερα γκολ

Το μήνυμα του Σέρβου τεχνικού προς την ομάδα ήταν ξεκάθαρο και το Τριφύλλι στο πρώτο ημίχρονο με απόλυτη σοβαρότητα και εξαιρετική εμφάνιση, κατέθεσε στο χορτάρι την δεδομένη ανωτερότητά και την χαοτική διαφορά ποιότητάς του με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Οι πράσινοι κατάφεραν να σκοράρουν τέσσερις φορές και επί της ουσίας να τσεκάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού. Πρωταγωνιστές του πρώτου ημιχρόνου, οι Βιτάλ, Καρλίτος, Αϊτόρ και Κότσιρας.

Ο Βιτάλ στο 6′ άνοιξε το σκορ μετά από γύρισμα του Αϊτόρ από δεξιά ενώ στο 20′ και πάλι ο Ισπανός εξτρέμ γύρισε την μπάλα προς τον Βραζιλιάνο που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο 32′ ο Αϊτόρ μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Καρλίτος πέτυχε το 3-0 και στο 41′ μετά από βαθιά μπαλιά του Κότσιρα, ο ᾽᾽Τσάρλι᾽᾽ με απίθανη λόμπα κρέμασε τον Γκέκα για το 4-0.

Κατέβασε ρυθμό ενόψει Ιωνικού, του ακυρώθηκαν δύο γκολ

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι σήκωσαν το πόδι από το γκάζι, ο Γιοβάνοβιτς απέσυρε νωρίς κάποιους εκ των βασικών(Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Βιτάλ, Καρλίτος) ενόψει του αγώνα με τον Ιωνικό το Σάββατο και το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Οι πράσινοι, πάντως, συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, σκόραραν δύο φορές αλλά ορθά ακυρώθηκαν ως οφ-σάιντ τα τέρματα των Καρλίτος και Παλάσιος που θα ανέβαζαν τον δείκτη του σκορ. Πέρα από αυτές τις φάσεις, ο Ιωαννίδης νικήθηκε σε ένα τετ α τετ από τον Γκέκα, ο Καρλίτος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 50′ και το 4-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου.

Ο Παναθηναϊκός με ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και απόλυτη σοβαρότητα πήρε από το πρώτο ματς την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και θα περιμένει χωρίς κανένα άγχος την ρεβάνς της Τρίτης στη Καρδίτσα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κότσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρούμπεν, Μαουρίσιο(46′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες(62′ Λούντκβιστ), Βιτάλ(46′ Παλάσιος), Αϊτόρ(77′ Σάντσες), Καρλίτος(67᾽ Ιωαννίδης)

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Κουτρομάνος(69᾽ Πολίτης), Σταμόπουλος, Πλέγας, Βιδάλ(46᾽ Μπάλλας), Γκόλιας, Μπενγκόα(69᾽), Γκίνη, Μανιός(46′ Λαρέα), Κοτσώνης, Μπραμπίγια(46᾽ Καρανίκας)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό