22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός: Ήταν ποδοσφαιρικά αυτονόητη η παραμονή του Ιβάν κι έγινε πράξη! | Blog – Νίκος Αθανασίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ανανέωση του συμβολαίου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τον Παναθηναϊκό, την σωστή κίνηση του Γιάννη Αλαφούζου και την… προίκα που πρέπει να δώσει στον Σέρβο προπονητή για να κάνει το ”τριφύλλι” ξανά ομάδα πρωταθλητισμού.

Πήρε καμμένη γη, την έκανε να ανθίσει, δημιούργησε πρόοδο και ελπίδα, έβαλε τον Παναθηναϊκό στις ράγες της ποδοσφαιρικής κανονικότητας με βάση το ποδόσφαιρο που παρουσίασε πάνω στο χορτάρι, υλοποίησε τους αγωνιστικούς στόχους που τέθηκαν το περασμένο καλοκαίρι με την έξοδο στην Ευρώπη και τον τελικό του Κυπέλλου και η παραμονή του στον πάγκο του συλλόγου ήταν αυτονόητη. Από τον Ιούλιο του 2021 ο Ιβάν έβαζε την ομάδα στον δρόμο της κανονικότητας, δικαιώνοντας όσους λίγους έβλεπαν αυτό που πραγματικά ερχόταν κόντρα στην ποδοσφαιρική βλακεία που επικρατεί σε τούτη την χώρα.

Η διοίκηση του κλαμπ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος έπραξε το σωστό, στο ραντεβού της Τετάρτης προσέφερε στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς τις οικονομικές και εργασιακές συνθήκες, ώστε ο Σέρβος προπονητής να μην το σκεφτεί καθόλου και να δώσει τα χέρια για την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2024. Είναι επιτυχία της ΠΑΕ το γεγονός πως η παραμονή του Γιοβάνοβιτς δεν έγινε σε καμία περίπτωση σίριαλ και αν ήταν αποκλειστικά στο χέρι της η συνεργασία θα είχε ανανεωθεί εδώ και καιρό, ανεξάρτητα από την κατάληξη της σεζόν.

Όπως, όμως, έχουμε τονίσει κι άλλες φορές κατά το παρελθόν, η ευθύνη που νιώθει ο 60χρονος κόουτς απέναντι στον σύλλογο είναι τεράστια και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να συζητήσει την παραμονή του πριν ολοκληρωθεί η επίτευξη του στόχου στο πρωτάθλημα, πριν βάλει την υπογραφή του στην επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από μια πενταετία.

Ο Αλαφούζος έκανε το σωστό, καθήκον του να δημιουργήσει συνθήκες πρωταθλητισμού

Η παραμονή του Γιοβάνοβιτς αποτελεί το καλύτερο δυνατό νέο για τον Παναθηναϊκό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς η συνέχεια στο ποδόσφαιρο είναι το Α και το Ω, είναι ζωτικής σημασίας στοιχείο για την βελτίωση και τον πρωταθλητισμό. Ο Αλαφούζος έκανε το σωστό, όπως αναφέραμε και παραπάνω, έκανε τον Γιοβάνοβιτς να αισθανθεί όσο σημαντικός είναι στην πραγματικότητα για το κλαμπ, τον διατηρεί σε ρόλο απόλυτου αφεντικού στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τώρα έχει καθήκον απέναντι στον σύλλογο, απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό και τα χρήματα που έχει δαπανήσει τόσα χρόνια, να δημιουργήσει συνθήκες πρωταθλητισμού για την χρονιά που έρχεται.

Έχει την μπάλα πάνω στην γραμμή του τέρματος, το μόνο που έχει να κάνει είναι απλά να την σπρώξει προς τα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος το πάρα πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στον οργανισμό αυτή την εποχή σε όλα τα επίπεδα και τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για το γίνει από το καλοκαίρι ο σύλλογος διεκδικητής του πρωταθλήματος.

Τι σημαίνει συνθήκες πρωταθλητισμού;

Σημαντική αύξηση του μπάτζετ, πάντα στα λογικά πλαίσια της εποχής. Από όσα προκύπτουν μέσα από το ρεπορτάζ αλλά και από την διάθεση που υπήρχε για ενίσχυση τόσο το περασμένο καλοκαίρι όσο και τον Ιανουάριο, οι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι των ”πρασίνων” θα αυξηθούν. Το σε πόσο μεγάλο βαθμό θα συμβεί αυτό, θα είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε την τελευταία ημέρα του Αυγούστου. Και μόνο που το συμβόλαιο του Γιοβάνοβιτς ξεπερνά σημαντικά το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως με τα μπόνους, δείχνει την διάθεση που υπάρχει.Από κει και πέρα, όπως έχουμε αναφέρει, κι άλλες φορές, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να λειτουργήσει ως ένας ευρωπαϊκός σύλλογος του 2022 για να έχει περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψει άμεσα στο κανονικό του μέγεθος. Η διοίκηση του κλαμπ θα πρέπει να δώσει τα κατάλληλα εργαλεία στον προπονητή για να μπορέσει εκείνος να κάνει την καλύτερη δυνατή δουλειά. Να δημιουργήσει δομές, οργάνωση στο ποδοσφαιρικό τμήμα, μία λειτουργία άρτια, η οποία στο φινάλε μεταξύ άλλων θα μετουσιωθεί και σε ακόμη καλύτερες μεταγραφικές επιλογές που θα ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό και θα βοηθήσουν τον Σέρβο τεχνικό να κάνει πρωταθλητισμό. Από την στιγμή που το κλαμπ έχει τον καλύτερο προπονητή του πρωταθλήματος ή τον καλύτερο που θα μπορούσε να έχει, το ίδιο πρέπει να κάνει σε όλα τα επίπεδα. Να έχει το καλύτερο δυνατό ιατρικό επιτελείο, το καλύτερο δυνατό τμήμα scouting, το καλύτερο δυνατό τμήμα προσαρμογής, να λειτουργεί σε κάθε τομέα της οργάνωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος στο κορυφαίο επίπεδο!

Ο Παναθηναϊκός, με βάση τα όσα έδειξε φέτος, με βάση την θεαματική του βελτίωση και με βάση το όνομά και του μέγεθός του θα πρέπει να πατήσει το χορτάρι την νέα σεζόν με τρεις στόχους. Αυτοί είναι οι εξής:

Είσοδος στους ομίλους του Conference LeagueΔιεκδίκηση του πρωταθλήματος και τουλάχιστον κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.Κατάκτηση του Κυπέλλου.

Αυτή για την ώρα και ότι αφορά την επόμενη αγωνιστική περίοδο αλλά κάπου… pause. Το βράδυ του Σαββάτου ο Παναθηναϊκός διεκδικεί τον πρώτο του τίτλο μετά το 2014, δίνει το παρών σε έναν μεγάλο τελικό για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, θα δώσει ένα παιχνίδι με το άγχος και την προσμονή του κανονικού του μεγέθους. Από το πρωί της Πέμπτης τούτη η γωνιά θα είναι αφιερωμένη σε αυτό το παιχνίδι και σας υπόσχομαι ένα πραγματικά πολύ όμορφο ντοκιμαντέρ, ένα πολύ ωραίο ταξίδι στον χρόνο, με πρωταγωνιστές κάποιους από τους legends αυτής της ομάδας, όπως ο τεράστιος Δημήτρης Σαραβάκος και ο ένας και μοναδικός, Στράτος Αποστολάκης. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό