20 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Παναγιώτης Μπουγιούρης: «Μπήκα σε πραγματικό χειρουργείο να δω τη διαδικασία, μου ήρθε να λιποθυμήσω»

Ειδήσεις Ελλάδα

Καλεσμένος στην εκπομπή της Αθηναΐδας Νέγκα «Καλύτερα Αργά» στο Action24 ήταν ο Παναγιώτης Μπουγιούρης και αναφέρθηκε στις «θυσίες» που κατά καιρούς χρειάζεται να κάνει για τις ανάγκες ενός ρόλου.

«Δεν ήταν απαιτούμενο να πάρω 10 κιλά για τον ρόλο στην ταινία «Καπετάν Μιχάλης», εμένα μου βγήκε… Όταν μας έφεραν τα υπέροχα ρούχα που τα περισσότερα ήταν αυθεντικά κομμάτια, από προσωπικές συλλογές, έπρεπε λίγο να γεμίσει το κοστούμι. Και λέω οκ θα το πάω λάου λάου και άμα μας βγει να σταθεί η κορμοστασιά αυτού του ανθρώπου… και τελικά βγήκε μια χαρά. Η αλήθεια είναι ότι είμαι λιτοδίαιτος, μπορεί να είμαι όλη μέρα νηστικός, δεν ασχολούμαι με το τι θα φάω μέσα στην μέρα. Είναι αυτό που λέμε ότι ξεχνάω να φάω».

«Έχω κάνει και ένα σίριαλ, «Ιατρικό Απόρρητο», ένα copy paste του Grey’s Anatomy, ένα ιατρικό δράμα. Εγώ είχα τον ρόλο ενός φιλόδοξου και ικανού χειρουργού. Οι ρόλοι των γιατρών υστερούν λίγο… Οι ηθοποιοί συνήθως πιάνουν το πρώτο επίπεδο, της σοβαρότητας, της σοβαροφάνειας, της επιστημοσύνης. Δεν πιάνουν το από κάτω, που βγαίνει στο μάτι ότι ο άλλος είναι γιατρός.

Έχω έναν καλό φίλο χειρουργό και του ζήτησα τη βοήθεια. Του έδωσα το σενάριο για να μου πει κάποιες συμβουλές. Επειδή είχα σκηνές με χειρουργεία και δεν ήθελα να γελάνε ούτε οι γιατροί ούτε εγώ με αυτά που θα έκανα, μπήκα σε πραγματικό χειρουργείο. Ήθελα να το κάνω για να δω τη διαδικασία, πώς ντύνεται ο γιατρός, πώς πλένεται, πώς φοράνε τα γάντια και τις μάσκες τους. Ήθελαν να δω πώς είναι το πρωτόκολλο του χειρουργείου. Ήταν πάρα πολύ βοηθητικό…

Μπήκα και βγήκα 2-3 φορές, μου ήρθε να λιποθυμήσω. Πήρα όλη αυτή την αύρα, πως είναι τόσο συγκεντρωμένοι και χαλαροί ταυτόχρονα είναι οι γιατροί σε μια δύσκολη κατάσταση. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ και πολλοί τηλεθεατές που είναι γιατροί, χειρουργοί, σε μηνύματα που μου έστειλαν είπαν ότι τους άρεσε το ύφος μου. Σε πολλές σκηνές επειδή φορούσα μάσκα προσπαθούσα να δείξω μόνο με τα μάτια που είναι το κέντρο της προσοχής μου. Θέλω να πιστεύω ότι σε ένα μικρό βαθμό το πέτυχα. Όταν δω ότι χρειάζεται και υπάρχει η δυνατότητα είμαι μεθοδικός ηθοποιός!» παραδέχθηκε ο Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό