16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πανάξια κατάκτηση της ΑΕΚ, που έπαιξε με δέκα παίκτες από το 6ο λεπτό – Δείτε τα highlights

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι κιτρινόμαυροι έφτασαν στο νταμπλ επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΟΚ στο Βόλο

Στην κατάκτηση του φετινού νταμπλ έφτασε η ΑΕΚ, η οποία απόψε κέρδισε και στον τελικό Κυπέλλου με 2-0 τον ΠΑΟΚ στον Βόλο. Οι κιτρινόμαυροι κετάκτησαν πανάξια το τρόπαιο, παρότι έμειναν με δέκα παίκτες από το 6ο λεπτό, λόγω αποβολής του Ρότα.

Αυτό είναι το τρίτο νταμπλ στην ιστορία της ΑΕΚ και το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι ο τελικός έγινε χωρίς φιλάθλους, έπειτα από απόφαση της ΕΠΟ.

Η αποβολή του Ρότα και το γκολ του Μουκουντί

Ο τελικός θα μπορούσε να αρχίσει ιδανικά για την Ένωση αν ο Κοτάρσκι δεν απέκρουε εξ επαφής την προβολή του Λιβάι Γκαρσία στο 5′ μετά το γύρισμα του Χατζισαφί, αλλά τελικά άρχισε εφιαλτικά, μετά την αποβολή του Ρότα στο 6′ που… γκρέμισε τον Τάισον ενώ αυτός έβγαινε τετ α τετ.

Από πολύ νωρίς, επομένως, ο Ματίας Αλμέιδα κλήθηκε να αλλάξει το πλάνο του, αφού η ομάδα του έπρεπε να παίξει… όλο τον τελικό με παίκτη λιγότερο. Οι κιτρινόμαυροι, όπως είναι λογικό, χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν στα νέα αριθμητικά δεδομένα και να βρουν τα πατήματά τους, με τους Θεσσαλονικείς, από την άλλη πλευρά, να προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν αλλά να μην τα καταφέρνουν.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έγινε απειλητική στο 13′ με το σουτ του Σάστρε εντός περιοχής που απέκρουσε ο Στάνκοβιτς και στη συνέχεια προσπάθησε να πιέσει, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα πειστικός. Αντιθέτως, οι πρωταθλητές αμύνονταν σωστά και στο 26′, κόντρα σε ό,τι θα περίμενε κανείς, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ: Φαουλ του Ελίασον, η μπάλα κατέληξε στον Μουκουντί και αυτός με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Σκορ που έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, αφού στο 39′ ο Κωνσταντέλιας αστόχησε με σουτ από κοντά ενώ 42′, στην καλύτερη ευκαιρία των ασπρόμαυρων σε αυτό το διάστημα, η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι μετά το σουτ του Σάστρε εντός περιοχής.

Μαγικό γκολ του Φερνάντες

Η Ένωση παρότι έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα έκανε ένα πολύ καλό β’ ημίχρονο και κινδύνεψε λίγες φορές.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε, δηλαδή, δυνατά το πρώτο μέρος και δυνατά μπήκε και στο δεύτερο, αφού ήταν συνέχεια στην επίθεση. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είχε και μεγάλες φάσεις… Οι Θεσσαλονικείς κυκλοφορούσαν τη μπάλα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ αλλά δυσκολεύονταν να ανοίξουν την άμυνα και να φτάσουν στην ισοφάριση.

Οι ασπρόμαυροι ήταν φανερό ότι το ήθελαν αλλά ήταν φανερό και ότι δεν μπορούσαν, παρά τις πολύ περισσότερες τελικές προσπάθειες από την αντίπαλό της, η οποία πρόσεχε συνεχώς την άμυνά της, με δεδομένο ότι ήταν με παίκτη λιγότερο από το ξεκίνημα και είχε και το προβάδισμα.

Ένα προβάδισμα που η ΑΕΚ κράτησε ως το τέλος και τελικά στο 91′ έκανε και το 2-0 με υπέροχη ενέργεια και τελείωμα του Φερνάντες μετά την πάσα του Τσούμπερ, σφραγίζοντας την κατάκτηση (και) του κυπέλλου και του νταμπλ!

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (60′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Πινέδα (60′ Σιντιμπέ), Ελίασον (82′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (60′ Άμραμπατ), Τσούμπερ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62′ Μπίσεσβαρ), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86′ Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (62′ Βιεϊρίνια), Σβαμπ (78′ Ελ Καντουρί), Ντάγκλας Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (85′ Τζίμας), Τάισον, Μπράντον Τόμας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό