33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Παλιοσπύρου για Λύτρα: «Είμαι σε σοκ – Είναι δύσκολο να προχωρήσει η συνεργασία μας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Για την υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, γυναίκας του Απόστολου Λύτρα, από τον ίδιο, μίλησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ο Απόστολος Λύτρας, στον οποίο ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου από τον Δικηγορικό Σύλλογο, ήταν ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, που δέχθηκε τον Μάιο του 2020 έξω από την εργασία της στην Καλλιθέα.

Η κυρία Παλιοσπύρου μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στο MEGA δήλωσε ότι είναι σοκαρισμένη και ότι ουδέποτε είχε αντιληφθεί κάτι που να τις κινήσει υποψίες.

«Από χθες βρίσκομαι σε σοκ. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν είχα καμία τέτοια ένδειξη από την επαγγελματική συνεργασία που είχαμε. Έχω πέσει από τα σύννεφα. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω διττό ρόλο, γιατί αφενός είναι δικηγόρος μου και αφετέρου έχω υποστεί και εγώ η ίδια ακραία επίθεση βίας. Προφανώς και το καταδικάζω και πάντα η φωνή μου θα είναι για τα θύματα που έχουν υποστεί βία.

Από εκεί και πέρα, σκεπτόμενη όσα έχουν έρθει στο φως της επικαιρότητας το τελευταία, χρόνια, πρέπει να καταλάβουμε ότι το να έχει κάποιος ένα πολύ καλό επάγγελμα, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι εν δυνάμει κακοποιητής. Εγώ επειδή μιλούσα και με τους δύο, δεν είχα καταλάβει τίποτα. Μάλιστα με τον κύριο Λύτρα μιλήσαμε προ λίγων ημερών για να διευθετήσουμε και να συντάξουμε την αγωγή για τα αστικά δικαστήρια», είπε αρχικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου για τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα.

«Ως θύμα βίας θέλω να σταθώ και στην στάση από το περιβάλλον. Δημιουργούν συχνά ένα προστατευτικό περιβάλλον για να δρα κάποιος εγκληματίας. Με το να καλύπτουμε αυτούς τους ανθρώπους δεν καταφέρνουμε κάτι» πρόσθεσε η ίδια, τονίζοντας παράλληλα πώς ενδεχομένως μετά τα όσα συνέβησαν η συνεργασία τους με τον γνωστό ποινικολόγο να μην συνεχιστεί.

«Είναι πρόωρο για να το σκεφτώ εάν θα προχωρήσει η συνεργασία μας. Σίγουρα είναι λίγο δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος η Ιωάννα Παλιοσπύρου αποκάλυψε ότι είχε παρατηρήσει πως ο Απόστολος Λύτρας αντιμετώπιζε προβλήματα με το άγχος του.

«Όσο έχω αυτή τη συνεργασία με το γραφείο του, έχω δει ότι είχε πίεση της δουλειάς και οριακά ίσως μπορούσε να ελέγξει το άγχος και την πίεση. Και ο ίδιος μου το είχε πει πολλές φορές. Όχι ξεσπάσματα θυμού. Καθόλου. Εννοώ διαχείριση στρες και άγχους. Υπήρξε ένα στρες που σαν χαρακτήρας ο ίδιος πάλευε να το διαχειριστεί» εξήγησε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό