22 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Παλαιοκομματισμός στην Κ.Ο. της ΝΔ: «Γαλάζιοι» διαφημίζουν ρουσφέτια με τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκτός από τα κοινοβουλευτικά «μπαϊράκια», στη Νέα Δημοκρατία έχουν εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα, ακόμη έναν πονοκέφαλο: τον «Γκόρτσο 2.0».

Αυτή την κατηγορία δέχεται η κυβέρνηση, για τη διαφήμιση από τους δυο βουλευτές Ημαθίας, Λάζαρο Τσαβδαρίδη και Τάσο Μπαρτζώκα, μαζί με την… υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και βουλευτή Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα, των επιτυχημένων ρουσφετιών-όπως καταγγέλλονται- στο υπουργείο Παιδείας, με τα οποία κατάφεραν να ακυρώσουν τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Το γαϊτανάκι, που κατήγγειλε ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Παραστατίδης, ξεκίνησε με τη δημόσια δήλωση της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής, η οποία ευχαρίστησε τους συναδέλφους της, στην κυβέρνηση, Κυριάκο Πιερρακάκη και Ζέττα Μακρή, γιατί: «Κατανόησαν τη σοβαρότητα του θέματος και ανταποκρίθηκαν γρήγορα στο σχετικό αίτημα».

Παρ’ ολίγον «εμφύλιος» στην Ημαθία 

Στην περίπτωση της Ημαθίας, πάντως παραλίγο να προκύψει και ένας νεοδημοκρατικός εμφύλιος, καθώς οι δυο βουλευτές, διεκδίκησαν δημόσια τα εύσημα για την ανάκληση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας. «Νιώθω ικανοποίηση που μπόρεσα να βοηθήσω γρήγορα και αποφασιστικά», δήλωνε από τη μια, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και τόνιζε στην ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Την Πέμπτη το βράδυ, έπειτα από ενημέρωση που μου έκαναν, επικοινώνησα αμέσως με τον Περιφερειακό Διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρο Κόπτση και μετά με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, επ’ ωφελεία των μαθητών. Παρασκευή πρωί, το θέμα ευτυχώς λύθηκε».

Σχεδόν ταυτόχρονα όμως, δημοσιοποιούνταν, οι δημόσιες ευχαριστίες από τη διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Βέροιας, προς τον άλλον βουλευτή του νομού, Τάσο Μπαρτζώκα: «Για την καίρια και άμεση προσωπική παρέμβασή του προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη».

«Πυροσβεστική» απάντηση Χατζηδάκη στην ομάδα των «11»

Aπό την άλλη, δεν πέρασε χαμηλά από τα ραντάρ του Μεγάρου Μαξίμου, η επιθετική κίνηση των 11 βουλευτών -οι περισσότεροι καραμανλικής επιρροής- να καταθέσουν επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη, για τα κόκκινα δάνεια. Εξ’ού και το μπαράζ των απαντήσεων σε προσεγμένο ύφος, με πρώτη εκείνη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μαρινάκης αφού διευκρίνισε, ότι η αποστροφή «όλα αυτά ψηφίστηκαν από το σύνολο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας», δεν εμπεριείχε κάποια αιχμή προς τους «11», χρησιμοποίησε τη φράση: «Ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο».

Ενδεικτική της πυροσβεστικής διάθεσης, ήταν και η κίνηση του Κωστή Χατζηδάκη, να δώσει αναλυτικά στοιχεία για την πτωτική πορεία των «κόκκινων» δανείων, επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και να στείλει ένα διπλό μήνυμα προς τους «11».

Από τη μια υποστήριξε ότι «κοινή προτεραιότητα όλων είναι η προστασία της κατοικίας των πραγματικά ευάλωτων πολιτών» και από την άλλη ανέφερε: «…Η κοινοβουλευτική διαδικασία, είναι ιδιαίτερης αξίας και μπορούν να διευκρινίσουν και να βελτιώσουν και πολιτικές».

Από την πλευρά του πάντως, ένας από τους υπογράφοντες βουλευτές, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, θέλησε, επίσης με διαδοχικές δηλώσεις του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών αλλά και στο ATTICA TV, να ανοίξει μερικώς τη βαλβίδα αποσυμπίεσης.

Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, βέβαια, μπορεί να διαβεβαίωσε ότι αυτή η επίκαιρη ερώτηση «δεν υποκρύπτει κάτι» και ότι είχε «υποστηρικτικό χαρακτήρα» προς την κυβέρνηση, όμως σημείωσε με νόημα ότι είχε στόχο «να υποκαταστήσει την ισορροπία ενός πολιτικού συστήματος που είναι κολοβό», λόγω της απουσίας θεσμικής αντιπολίτευσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό