28.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Οι Καρύδη και Γκούσιν παίρνουν σειρά στο Όρεγκον

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν και η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος θα αγωνιστούν στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους στη δεύτερη ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Όρεγκον.¨

Δύο ελληνικές συμμετοχές σε προκριματικούς περιλαμβάνει το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Γιουτζίν του Όρεγκον, το Σάββατο (16/7). Η Τατιάνα Γκούσιν και η Σπυριδούλα Καρύδη ξεκινούν τις προσπάθειές τους σε ύψος και τριπλούν αντίστοιχα, με στόχο να ξεπεράσουν τις φετινές τους επιδόσεις.

Πρώτη χρονικά ξεκινάει την προσπάθειά της η Καρύδη στον προκριματικό του τριπλούν (20:30, ώρα Ελλάδας) με στόχο να προσεγγίσει άλματα πάνω από τα 14,00 μέτρα.

Η άλτρια του Γιώργου Πομάσκι έχει δύσκολο έργο, με το όριο πρόκρισης να είναι στα 14,40 μ., ωστόσο δεν αποκλείεται η πρόκριση να κλείσει χαμηλότερα, κάτι που έγινε πολλές φορές στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο για την Καρύδη είναι να σημειώσει άλματα κοντά στο ατομικό της 14.19μ., ενώ η φετινή της επίδοση είναι στα 13.82μ.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τους Μεσογειακούς Αγώνες μετέχει στη διοργάνωση η Τατιάνα Γκούσιν. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου συμμετέχει στο δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας της, με βασικό στόχο άλματα πάνω από το 1,90 μέτρα.

Η Γκούσιν στο Οράν ξεπέρασε το 1,90μ., που ήταν η καλύτερη επίδοση της των τελευταίων ετών, ωστόσο το αποτέλεσμα στον αγώνα της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση του ποδιού της. Η αθλήτρια ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο, που επιβαρύνονται από τις πολλές προσπάθειες στη διάρκεια του αγώνα. Το όριο πρόκρισης στον τελικό έχει οριστεί στο 1,95 μέτρα. Ο προκριματικός του ύψους θα αρχίσει στις 21:10, ώρα Ελλάδας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό