Home Auto • Moto Παγκόσμιο ντεμπούτο για τη νέα BMW Σειρά 2 στο Goodwood

Παγκόσμιο ντεμπούτο για τη νέα BMW Σειρά 2 στο Goodwood

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW θα γιορτάσει την επιστροφή της στο Goodwood Festival of Speed του 2021 με την πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα της στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρία θα αποκαλύψει την ολοκαίνουργια Σειρά 2 coupe, η οποία θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στις 8 Ιουλίου 2021. Εκτός αυτού, στην διαδρομή της ανάβασης θα τρέξει το γρηγορότερο και ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής της BMW M, η νέα M5 CS, ενώ τέλος στο περίπτερο της BMW θα έχει το iX και το i4.

Η νέα 2-Series coupe θα παραμείνει πισωκίνητη, καθώς θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR και μηχανικά εξοπλίζεται με την ίδια γκάμα κινητήρων που συναντάμε στην 2 Series Gran Coupe. Η έκδοση M240i Coupe θα φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 374 ίππων και θα συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με το σύστημα τετρακίνησης xDrive να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Τέλος, η νέα M2 θα φορά τον S58 twin-turbo 3,0-λιτρο κινητήρα, που θα αποδίδει 450 άλογα με 550 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σε θέση να τα κάνει σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα σχεδόν 285 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο, είτε με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα, μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ενεργού M διαφορικού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version