28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Παίρνει «φωτιά » η Βουλή

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο φουλ ανάβουν οι κοινοβουλευτικές μηχανές, καθώς τις ερχόμενες εβδομάδες – μέχρι και την καθιερωμένη εορταστική ανάπαυλα των Χριστουγέννων – η Βουλή θα πάρει «φωτιά».

Την επόμενη Παρασκευή 24/11 θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί των δυο προτάσεων, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη στη βάση της δικογραφίας της ευρωπαίας εισαγγελέως για τη σύμβαση 717 για τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρόμου.

Αναφορικώς με την υπό σύσταση εξεταστική, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απέστειλε νωρίτερα σήμερα επιστολή στα κόμματα ώστε να ορίσουν τα μέλη της επιτροπής η οποία θα συνεδριάσει για πρώτη φορά εντός των επόμενων ημερών.

Την ίδια ώρα, η Βουλή μπαίνει σε ρυθμούς προϋπολογισμού, καθώς την ερχόμενη Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης καταθέτει το «στικάκι» του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024. Ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή, δυο ημέρες μετά, και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια το πενθήμερο 13-17 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, την ερχόμενη Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει το Σώμα για την ανασυγκρότηση των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου αλλά και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό