22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παίκτης της ΑΕΚ… και με τη βούλα ο Αμραμπάτ

Ειδήσεις Ελλάδα

Παίκτης της ΑΕΚ με κάθε επισημότητα είναι από το απόγευμα της Δευτέρας (16/08) ο 34χρονος Μαροκινός επιθετικός, Νόρντιν Αμραμπάτ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Αλ Νασρ.

Ο έμπειρος παίκτης ήριθε στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο (14/08) και σήμερα ολοκλήρωσε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε. Αμέσως μετά μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ όπου και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, που είναι διετούς διάρκειας.

Στα 34 του χρόνια ο Αμραμπάτ προέρχεται από τρεις «γεμάτες» σεζόν στην Αλ Νασρ (Σαουδική Αραβία), στην οποία ανήκε από το 2018.

Εχει συμμετάσχει σε μεγάλα πρωταθλήματα της «Γηραιάς Ηπείρου», ξεκινώντας την καριέρα του από την Ολλανδία, όπου έφτασε ν΄ αγωνίζεται με την Αϊντχόφεν.

Το 2010 μετακινήθηκε στην Τουρκία για την Καϊσερίσπορ, ενώ δύο χρόνια μετά πήρε μεταγραφή στη Γαλατάσαραϊ. Τη σεζόν 2013/2014 παραχωρήθηκε δανεικός στη Μάλαγα, όπου έμεινε για 2.5 χρόνια, μέχρι να πάρει μεταγραφή στη Γουότφορντ.

Στην Premier League έπαιξε ενάμιση χρόνο και το 2017/2018 δόθηκε και πάλι δανεικός στη Λεγανές, επιστρέφοντας στη La Liga. Το καλοκαίρι του 2018 συνέχισε την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία, για να επιστρέψει στην Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση των «κιτρινόμαυρων» αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του 34χρονου Μαροκινού ποδοσφαιριστή, Νουρεντίν (Νόρντιν) Αμπραμπατ, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα μας και πήρε τη φανέλα με το νούμερο 7.

O 64 φορές διεθνής με την Εθνική Μαρόκου μεσοεπιθετικός γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου 1987 στο Νάαρντεν της Βόρειας Ολλανδίας και ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες του Αγιαξ.

Αγωνίστηκε επαγγελματικά για πρώτη φορά στην ολλανδική Ομνιγουορλντ και με 14 ασίστ και ισάριθμα γκολ σε 36 αγώνες πήρε γρήγορα μεταγραφή στη Φένλο και ένα χρόνο αργότερα στην πρωταθλήτρια Ολλανδίας, PSV Aϊντχόφεν.

Από εκεί και μετά αρχίζει ένα σερί υψηλού κόστους μεταγραφών του, πρώτα στην τουρκική λίγκα με την Καϊσέρισπορ και στη συνέχεια στη Γαλατασαράι, στην ισπανική Λα Λίγκα με τη Μάλαγα και τη Λεγανιές και στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ με τη Γουότφορντ, ενώ την τελευταία τριετία αγωνίστηκε στη Σαουδική Αραβία με τη φανέλα της Αλ Νασρ.

Στη διάρκεια της καριέρας του έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με την Γαλατασαράι στην Τουρκία, με την Αλ Νασρ στη Σαουδική Αραβία (με τον υψηλότερο αριθμό ασίστ στη Λίγκα), ενώ έχει ακόμα πανηγυρίσει ένα Κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ Τουρκίας, ένα Σούπερ Καπ Ολλανδίας και δύο Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία. Εχει 18 συμμετοχές στο Champions League με απολογισμό τέσσερις ασίστ.

Ο Νόρντιν Αμραμπατ έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες της Ολλανδίας, «κόπηκε» την τελευταία στιγμή από την ολυμπιακή ομάδα για τους Ολυμπιακούς του 2008 και στη συνέχεια επέλεξε την Εθνική Μαρόκου με την οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ενώ ήταν βασικός και στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. Με την Εθνική ομάδα της χώρας του έχει 64 συμμετοχές με επτά γκολ.

«Είναι τιμή για μένα που βρίσκομαι εδώ», δήλωσε ο διεθνής Μαροκινός άσος.

Νόρντιν, αποτελεί τιμή και για εμάς που πλέον αποτελείς μέλος της ομάδας μας!

Καλή επιτυχία με την κιτρινόμαυρη φανέλα, στο νέο αυτό σημαντικό κεφάλαιο της μεγάλης ποδοσφαιρικής σου καριέρας!»

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό