21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παίκτης της Άντερλεχτ ο Βερτόνχεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην πατρίδα του θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα, ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική Βελγίου, Γιαν Βερτόνχεν.

Ο 35χρονος αμυντικός συμφώνησε σε διετές συμβόλαιο με την Άντερλεχτ, αποχωρώντας από την Μπενφίκα 2 χρόνια μετά την έλευσή του στο Ντα Λουζ.

Ο Βερτόνχεν μπορεί να είναι Βέλγος και βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας, όμως αποτελεί παιδί του ολλανδικού ποδοσφαίρου και του Άγιαξ, αφού στα 16 του μόλις χρόνια άφησε την Αμβέρσα και την GBA Youth για το Άμστερνταμ και τον Αίαντα.

Το 2006, σε ηλικία 19 ετών έγινε μέλος της πρώτης ομάδας, και μερικούς μήνες αργότερα δόθηκε δανεικός στην Βάλβαϊκ, από την οποία γύρισε βελτιωμένος.

Στο «Άμστερνταμ Αρίνα» παρέμεινε μέχρι το 2012 σημειώνοντας 220 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Τότε μετακόμισε στο Λονδίνο έναντι 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, για να συνθέσει με τον αδελφικό του φίλο από τα χρόνια της GBA και του Άγιαξ, Τόμπι Αλντερβάιρελντ, το βασικό αμυντικό δίδυμο της Τότεναμ τρία χρόνια αργότερα.

Έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των «Πετεινών», και το 2020 πήγε στην Πορτογαλία, μετά από 315 συμμετοχές και πάνω από 27 χιλιάδες λεπτά με την Τότεναμ.

Τώρα επιστρέφει στην πατρίδα του, για να γράψει έστω και σε μεγάλη ηλικία το πρώτο του εγχώριο κεφάλαιο, ανταγωνιζόμενος μεταξύ άλλων την Άντβερπ και τον Τόμπι Αλντερβάιρελντ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό