17 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Πίτσα με κοκαΐνη: Ένα από τα αγαπημένα πιάτα σε γερμανική πιτσαρία έκρυβε ένα μυστικό συστατικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πίτσα Νο 40 ήταν για καιρό ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα σε εστιατόριο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, μέχρι που η αστυνομία ανακάλυψε το μυστικό συστατικό: ένα κομμάτι κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι γερμανικές Αρχές τονίζουν ότι η αποκάλυψη μίας ιδιαίτερης μεθόδου διακίνησης ναρκωτικών, τους επέτρεψε να συντρίψουν ένα κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 150 αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένων επίλεκτων μονάδων, έκαναν έρευνα σε 16 ακίνητα σε εννέα πόλεις, συνέλαβαν τρεις υπόπτους και κατέσχεσαν κρύπτες όπλων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Ο επιθεωρητής Michael Graf von Moltke σημείωσε ότι η αστυνομία είχε στο στόχαστρό της μια πιτσαρία, σε δημοφιλή περιοχή της πόλης, από τον περασμένο Μάρτιο, όταν μια συνηθισμένη επιθεώρηση τροφίμων αποκάλυψε το ναρκωτικό στην κουζίνα. Οι ερευνητές έθεσαν την επιχείρηση υπό επιτήρηση και παρατήρησαν ότι η πίτσα Νο 40 ήταν η αγαπημένη των πελατών.

«Ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς πίτσες», δήλωσε ο Von Moltkesaid. Κάτω από κάθε πίτσα τοποθετούσαν ένα πακέτο κοκαΐνη.

«Αυτό ήταν νέο για εμάς και μας εξέπληξε γιατί ο ιδιοκτήτης δεν είχε ποτέ κατηγορηθεί για εγκλήματα που σχετίζονταν με ναρκωτικά», ανέφερε.

Το διαφημιστικό σλόγκαν της πιτσαρίας ήταν «Σου παραδίδουμε τα πάντα στο σπίτι». Δεν ήταν αμέσως σαφές τι χρέωνε η επιχείρηση για την πίτσα Νο 40.

«Ακόμα κι αν γνωρίζαμε, δεν θα το δημοσιοποιούσαμε», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Από την πίτσα σε σπείρα ναρκωτικών

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο χώρο για να ανακρίνουν τον 36χρονο ιδιοκτήτη του μαγαζιού, ο Κροάτης υπήκοος φέρεται να πέταξε από το παράθυρο μια τσάντα γεμάτη ναρκωτικά. «Η τσάντα έπεσε στα χέρια των αστυνομικών», επισήμανε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 1,6 κιλά κοκαΐνης, 400 γραμμάρια κάνναβης και 268.000 ευρώ σε μετρητά καθώς και ακριβά ρολόγια και ένα πιστόλι, ένα τσεκούρι και μαχαίρια με μακριές λεπίδες, που εκτιμάται ότι αποτελούσαν μέρος του οπλοστασίου της συμμορίας.

Δύο μέρες μετά την αποφυλάκισή του, επειδή δεν είχε προηγούμενο ποινικό μητρώο, ο ιδιοκτήτης άνοιξε ξανά το κατάστημα και άρχισε να πουλάει ξανά την πίτσα του, επιτρέποντας στους ερευνητές να εντοπίσουν την αλυσίδα εφοδιασμού του.

Συνάντησαν γρήγορα έναν «βίαιο και αδίστακτο» ύποπτο, έναν 22χρονο ρωσικής καταγωγής, μαχητή πολεμικών τεχνών, που ήταν γνωστός στην αστυνομία και ο οποίος φέρεται να διακινούσε κοκαΐνη και μεγάλες ποσότητες κάνναβης.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο 22χρονος, ένας 30χρονος Γερμανός, φερόμενος ως έμπορος από την Κολωνία, και ένας 28χρονος Μαροκινός, τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ άλλα 12 άτομα θεωρήθηκαν ύποπτοι. Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας βρίσκεται υπό κράτηση από τον Αύγουστο και το κατάστημά του είναι πλέον κλειστό.

Τα γερμανικά μέσα σημείωσαν την ομοιότητα της υπόθεσης με την καλτ κωμωδία «Lammbock» του 2001, στην οποία δύο ιδιοκτήτες πιτσαρίας αρχίζουν να παραδίδουν πίτσες με κάνναβη τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο και κρυμμένη κάτω από τη μεσαία φέτα σαλάμι.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία του Βερολίνου συνέλαβε και έναν 24χρονο οδηγό που φέρεται να έκρυβε παραδόσεις κοκαΐνης σε κουτάκια αναψυκτικών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό