19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Πίστεψα στο μετάλλιο, θα επιδιώξω να το πάρω στο Παρίσι»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μέλλον του ανήκει και το απέδειξε περίτρανα στον Μαθαρώνιο της κολύμβησης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στα 22 του χρόνια ο Άλκης Κυνηγάκης ήταν 5ος στον αγώνα των 10χλμ ανοιχτής θάλασσας, μετά από μία συγκλονιστική εμφάνιση που άφησε πολλές υποσχέσεις για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Εμφανώς ικανοποιημένος ήταν μετά τον αγώνα ο Έλληνας κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προετοιμασία του, αλλά και στο ψυχολογικό βάρος που «κουβαλούν» οι αθλητές.

«Ήταν ένας αρκετά περίπλοκος αγώνας, απαιτούσε να έχεις καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της κούρσας. Να σας πω την αλήθεια πίστεψα ότι θα πάρω μετάλλιο. Το πίστεψα πολύ!

Ένα άνοιγμα που έκανα για να φτάσω τους προπορευόμενους, κοντά στο 6ο χιλιόμετρο, θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο, δεν πειράζει, θα το κυνηγήσω στο Παρίσι», είπε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής και συνέχισε:

«Εννμοείται πως είμαι χαρούμενος με την 5η θέση. Όλοι οι κόποι μου αυτόν τον καιρό ανταμείφθηκαν με το παραπάνω. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά απαιτητικό αγώνισμα, θέλει τακτική και μυαλό. Δεν είναι σαν την πισίνα που πας και ακουμπάς στον τοίχο.

Χαίρομαι που είμαι εδώ, αν δεν είχαν γίνει οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είχα σαλτάρει. Εμείς δεν έχουμε άλλους αγώνες μεγάλους, μέσα στη χρονιά. Η Ολυμπιάδα είναι ένας στόχος τετραετίας, που έγινε πενταετίας. Αν δεν γινόταν, θα είχαμε ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα όλοι οι αθλητές» τόνισε ο Κυνηγάκης και πρόσθεσε για τις δυσκολίες που είχε μπροστά του:

«Χωρίς τον προπονητή και την οικογένειά μου, δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Δεν μπορώ να πω ότι είχα ιδιαίτερους συμμάχους μαζί μου αυτή την πενταετία. Τα ξέρετε, τα είπε κι ο Θοδωρής Ιακωβίδης, είμαστε μόνοι μας και παλεύουμε.

Λείπει πολύ ο κόσμος. Είμαστε μόνοι μας συνέχεια, στο σκοτάδι μας και ερχόμαστε εδώ. Προσωπικά, αυτές τις 20  μέρες που ξεκίνησε ο Ολυμπιακός μήνας, να το πω έτσι, είδα πάρα πολλή αγάπη από τον κόσμο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό