15.9 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Πήρε το ντέρμπι με την Τσέλσι (2-1) και παρέμεινε στην κορυφή η Λίβερπουλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Κυνική η Λίβερπουλ υπέταξε στο Άνφιλντ, την πολύ καλή κατά διαστήματα Τσέλσι (2-1), στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λίγκ. Οι γηπεδούχοι δεν έθελξαν με την απόδοσή τους, κάθε άλλο, ωστόσο πήραν αυτό που ήθελαν, απέναντι στους Λονδρέζους που με τον Έντσο Μαρέσκα στην άκρη του πάγκου είναι ξεκάθαρο πως βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Παρέμειναν έτσι στην κορυφή της κατάταξης έχοντας 21 βαθμούς, έναντι 20 της δεύτερης Μάντσεστερ Σίτι. 

Η Τσέλσι κατάφερε σε μεγάλα διαστήματα να κοντρολάρει τον ρυθμό, αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Κέλεχερ, καθώς είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο δεν είχε σουτ προς την αντίπαλη εστία. Από την πλευρά της η ομάδα του Άρνε Σλοτ χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ ευτύχησε να προηγηθεί στο 29’ με εκτέλεση πέναλτι του Σαλάχ, που κέρδισε ο Τζόουνς από μαρκάρισμα του Κόλγουιλ.

Μάλιστα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Τζον Μπρουκς καταλόγισε και δεύτερο πέναλτι σε ανατροπή πάλι του Τζόουνς αυτή τη φορά από τον Σάντσεζ, αλλά όπως φάνηκε στο VAR, ο τερματοφύλακας της Τσέλσι είχε πρώτα βρει την μπάλα και στη συνέχεια ανέτρεψε τον μέσο της Λίβερπουλ.

Είχαν την κατοχή οι Λονδρέζοι, αλλά…

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 49’, όταν ο Καϊσέδο με εξαιρετική κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Τζάκσον, ο οποίος καλυπτόταν από το… παπούτσι του Κονατέ και με πολύ ωραίο πλασέ νίκησε τον Κέλεχερ (1-1).

Ωστόσο η Λίβερπουλ φρόντισε να αποκαταστήσει την τάξη τρία λεπτά αργότερα. Ο Σαλάχ με σέντρα στην καρδιά της άμυνας των Λονδρέζων βρήκε τον Τζόουνς, ο οποίος από κοντά έγραψε το 2-1.

Η Τσέλσι στη συνέχεια κυριάρχησε πλήρως, ο Μαρέσκα τα έπαιξε όλα για όλα, αλλά με εξαίρεση μια κεφαλιά του Βέιγκα μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάλμερ, που πέρασε ψηλά άουτ, δεν δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες.

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (81’ Γκόμεζ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τζόουνς (81’ Μακ Άλιστερ), Χράβενμπερχ, Σόμποσλαϊ, Σαλάχ, Ζότα (30′ Νούνιες), Χάκπο (66’ Λουίς Ντίαζ)

Τσέλσι: Σάντσες, Τζέιμς (53’ Βέιγκα), Αντεραμπιόγιο (53’ Μπαντιασίλ), Λέβι, Γκουστό, Καϊσέδο, Λάβια (53’ Φερνάντεζ), Μαντουέκε (76’ Ενκουκού), Πάλμερ, Σάντσο (46’ Νέτο), Τζάκσον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό