22.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πέτσας: Η κυβέρνηση στηρίζει τους δανειολήπτες σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον Γιώργο Αυτιά και στην εκπομπή «Καλημέρα» μίλησε ο αν. υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. 

Στον Γιώργο Αυτιά και στην εκπομπή «Καλημέρα» μίλησε ο αν. υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι  ξεκινήσει η συζήτηση με την κυβέρνηση και τις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια και ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους δανειολήπτες σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα

Οπως τόνισε στο ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός, στη φαση που βρισκεται η οικονομια, τόσο οι τραπεζες όσο και το οικονομικο επιτελείο, μπορουν να στριξουν τους δανειοληπτες όταν υπάρχει αποτομη αυξηση των επιτοκίων. 

Ο Στ. Πέτσας δήλωσε ότι η κυβέρνηση μελετά το ισπανικό μοντέλο για τα δάνεια. 

Το μοντέλο αφορά: 

– Επιμήκυνση δανείου- Μείωση δόσης κατά 40%-50%- Πάγωμα επιτοκίου- Ρύθμιση 5ετιας- Ετήσιο εισόδημα 25.000 (2.000 ευρώ το μήνα)

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Ο αν. υπουργός τόνισε ότι είναι αναγκαία η στήριξη της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών και πρότεινε – όπως υπάρχει πίεση για αποπληρωμή στους δανειολήπτες – να υπάρχει «πίεση» και στα funds που έχουν στην κατοχή τους τα κόκκινα δάνεια, να εξυπηρετήσουν τον κόσμο με γενναίες ρυθμίσεις. 

Απαντωτνας σε ερωτηση για το αν θα αυξηθουν τα επιτοκια καταθεσεων και αν θα υπαρξει καποια ρυθμιση για τα δανεια που εχουν δοθει σε ελβετικο φραγκο, τόνισε ας περιμενουμε λιγες μερες ακομα, σημειωνοτνας ότι ειναι και αυτα τα ζητηματα στο πλαισιο της συζητησης της κυβερνησης με τις τραπεζες

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμο που κατατεθηκε, τονισε ότι είναι προϋπολογισμός ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνηςΕκτιμησε ότι θα υπαρξει ππεριθωριο στηριξης των πολιτων και σημειωσε ότι όπως εχει πει και ο πρωθυπουργός, κάθε ευρώ που περισσεύει θα δωθεί στην κοινωία. 

Ο κ Πετσας τονισε ότι φετος για πρωτη φορα οι ξενες αμεσες επενδυσεις ξεπερασαν τα εξι δις ευρω και αυτο ειναι η πιο ευχαριστη εκπληξη  της οικονομιας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό