13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πέτσας για τείχος ανοσίας: 5 εκατ. εμβολιασμένοι έως το τέλος Μαΐου και 1 εκατ. που έχουν νοσήσει

Ειδήσεις Ελλάδα

Τείχος ανοσίας με 5 εκατ. εμβολιασμούς έως το τέλος Μαΐου, αλλά και 1 εκατ. ανθρώπους που έχουν νοσήσει και ήδη έχουν ανοσοποιηθεί, διαμορφώνεται στη χώρα σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. 

«Αναπτύσσουμε διαρκώς εμβολιαστικά κέντρα με βάση τον αριθμό των εμβολίων που είναι διαθέσιμα. Πολλά από τα εμβόλια που γίνονται προσφέρουν υψηλό ποσοστό προστασίας ακόμα κι από την πρώτη δόση» ανέφερε.

Μετά από τόσους μήνες πάλης με τον αόρατο εχθρό, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει, άρα ο συνδυασμός 5 εκατ. εμβολιασμών μέχρι τέλος Μαΐου και 1 εκατ. ανθρώπων που έχουν νοσήσει μας πλησιάζει σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσοποίησης σημείωσε. 

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του υπουργού Εσωτερικών Αντώνης Τρίτσης ως το χρηματοδοτικό εργαλείο για την «επόμενη μέρα» μετά τον κορωνοϊό, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, με μόνο την Κρήτη να λαμβάνει εκατοντάδες εκατ. ευρώ. 

«Νομίζω θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για τις λεπτομέρειες για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, όμως είμαστε πολύ κοντά και με την άρση των περιορισμών για την είσοδο ταξιδιωτών από άλλες χώρες μετά τις 14 του μηνός» τόνισε ο υπουργός. «Θα δούμε τους όρους που θα πρέπει να υπάρξουν» διευκρίνισε ο κ. Πέτσας. 

Στο μεταξύ, σε περίπου 4,5 εκατομμύρια ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα ραντεβού που κλείστηκαν από σήμερα Σάββατο μέχρι τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό