Home Περιβάλλον Πέταξε τη γάτα από το παράθυρο του τρένου

Πέταξε τη γάτα από το παράθυρο του τρένου

Ειδήσεις Ελλάδα

Κύμα αποτροπιασμού έχει προκαλέσει στη Ρωσία, η κίνηση ελεγκτή τρένου να πετάξει μια γάτα έξω από το παράθυρο του βαγονιού, με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να πεθάνει από το κρύο.

Ο Twix, όπως ήταν το όνομα του γάτου, ταξίδευε με τους ιδιοκτήτες του, όταν για άγνωστο λόγο κατάφερε να βγει από το κλουβί, με αποτέλεσμα η γυναίκα ελεγκτής να τον θεωρήσει αδέσποτο.

Το περιστατικό συνέβη στο δρομολόγιο προς την Αγία Πετρούπολη στις 11 Ιανουαρίου, όταν το τρένο σταμάτησε στην πόλη Κίροφ.

Όταν οι ιδιοκτήτες της γάτας διαπίστωσαν την εξαφάνισή της, οργάνωσαν μέσω Telegram επιχείρηση εντοπισμού της, με τον Twix να εντοπίζεται εννέα ημέρες αργότερα, στις 20 Ιανουαρίου.

Μετά την τραγική κατάληξη για τη γάτα, περισσότεροι από 300.000 Ρώσοι έχουν υπογράψει αίτηση με την οποία ζητούν την απόλυση της ελεγκτού, ενώ 100.000 ζητούν την άσκηση δίωξης σε βάρος της.

Σημειώνεται ότι τη στιγμή που η ελεγκτής πέταξε στο χιόνι το γάτο, με τις θερμοκρασίες στην περιοχή να είναι -30 βαθμούς Κελσίου.

Η ρωσική Δούμα ψήφισε νόμο το 2017, ο οποίος προβλέπει ποινές φυλάκισης έως πέντε ετών για πράξεις κακοποίησης ζώων, αλλά και αυστηρές ποινές που αφορούν την μετάδοση μέσω του διαδικτύου πράξεων κακοποίησης ζώων. Τότε, μια ομάδα βουλευτών είχε καταθέσει προτάσεις για την επιβολή πιο αυστηρών ποινών, σε μια προσπάθεια να τεθεί τέλος στα κρούσματα κακοποίησης ζώων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version