28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Πέρασε τον Άρη και είναι στον τελικό για το τρόπαιο – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρώτος στόχος της Κ15 του Ολυμπιακού ήταν να προκριθεί στο Final Four της Super League Κ15, κάτι το οποίο κατάφερε από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και έχοντας μάλιστα μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τη δεύτερη ομάδα του ομίλου. Το δεύτερο βήμα ήταν η πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης και επίσης το πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» με τη νίκη τους με 3-1 επί του Άρη στον ημιτελικό του Final Four που γίνεται στη Λαμία. Και το τρίτο βήμα είναι η κατάκτηση του τίτλου στον τελικό της Τρίτης (25/05).

Στο ματς με τον Άρη οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς και μπόρεσαν από το πρώτο ημίχρονο να πάρουν ένα καλό προβάδισμα και στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης διαμορφώθηκε το τελικό 3-1.

Μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαγεωργίου. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 8′, ο Λαζαρίδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να πηγαίνει άουτ, ενώ στο 11′ ο Σιώζιος έδωσε στον Παναγόπουλο ο οποίος έκανε το πλασέ και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

Ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά στο 26′, όταν ο Παπαδόπουλος έκανε το σουτ και έδιωξε ο Ταβουλάρης, ενώ στο 28′ ο Αγγελόπουλος μετά από ωραία ατομική ενέργεια πλάσαρε και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Άρη.

Το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους» Παίδες ήρθε στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Σιώζιος με εκπληκτική ατομική ενέργεια πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης μπόρεσε να μειώσει σε 2-1, όταν ο Παπασαραφιανός βγήκε στην αντεπίθεση και πλάσαρε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός και πάλι μπήκε δυνατά στο ματς και από την αρχή πήρε ξανά τον έλεγχο του αγώνα. Στο 45′ ο Λαζαρίδης έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε και το σουτ χωρίς όμως τον επιθυμητό στόχο, ενώ στο 49′ ο σουτ του Αγγελόπουλου κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Άρη.

Λίγο αργότερα, στο 54′, έγινε το 3-1 για τον Ολυμπιακό όταν ο Λαζαρίδης βρέθηκε σε θέση… βολής και με σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια ο Άρης δεν μπόρεσε να απειλήσει τους «ερυθρόλευκους», ενώ και ο Ολυμπιακός έριξε το ρυθμό του διατηρώντας αυτό το 3-1 που του έδωσε και το εισιτήριο για τον τελικό του Final Four της Super League Κ15, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του άλλου ημιτελικού ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Β. Σπέρτος): Ταβουλάρης, Σιώζιος, Τσαλαπατανάκης, Φαρίνης (65′ Μάρας), Γούσιος, Μωυσιάδης (65′ Γορανίτης), Αγγελόπουλος (60′ Χρηστίδης), Παπαγεωργίου (76′ Λεοντόπουλος), Λαζαρίδης (76′ Μαγκλογιάννης), Σεφερλής, Παναγόπουλος.

Άρης (Στρ. Γιαπουτζής): Σαββουλίδης, Ευστρατίου, Γέργος, Βοριαζίδης, Μ. Παπαδόπουλος, Σιούτας (62′ Κάλφας), Άμπελας (75′ Οικονομίδης), Ο. Παπαδόπουλος (62′ Γατσώρης), Παπασαραφιανός, Κυριαζής, Τοζίδης (78′ Βανδήρας).

Σπέρτος: «Ελέγχαμε πλήρως τον αγώνα»

Ο προπονητής των Παίδων του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπέρτος, σε δήλωσή του μετά το τέλος του ημιτελικού με τον Άρη και την πρόκριση στον τελικό, δήλωσε:

«Θεωρώ ότι ήταν ένα παιχνίδι το οποίο από την αρχή το ελέγχαμε πλήρως. Είχαμε αρκετές καλές στιγμές, σημειώσαμε δύο γκολ και θα μπορούσαμε να βάλουμε και παραπάνω. Φτάνοντας προς το ημίχρονο τα παιδιά δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους 2-0 και έτσι δεχτήκαμε ένα γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε με στόχο να έχουμε ένα καθαρό μυαλό, για 10 με 15 λεπτά δεν το καταφέραμε, αλλά όταν σημειώσαμε το 3-1 ήρθε και πάλι η ηρεμία στα παιδιά και την ομάδα γενικότερα και έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας θεωρώ πως είναι μία δίκαιη νίκη για τον Ολυμπιακό.

Τώρα θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να δουλέψουμε τις ημέρες που έχουμε μπροστά μας για τον τελικό και να διεκδικήσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό