19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πέρασε και από το Κάουνας, «κλείδωσε» τα πλέι οφ ο Ολυμπιακός

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον Σάσα Βεζένκοφ να σκοράρει το νικητήριο καλάθι στα 6΄΄ πριν τη λήξη ο Ολυμπιακός άλωσε και την πανίσχυρη έδρα της Ζαλγκίρις, νίκησε με 74-72 στο Κάουνας και δεν διατηρήθηκε απλώς αμετακίνητος στην κορυφή της Ευρωλίγκας αλλά έγινε και η πρώτη ομάδα από τις συμμετέχουσες που εξασφάλισε  μαθηματικά την πρόκριση στα πλέι οφ.

Οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 21 νίκες επί 29 αγώνων (21 – 8), ενώ οι Λιθουανοί, που πασχίζουν για να εξασφαλίσουν θέση στην πρώτη οκτάδα και το γήπεδό τους θα φιλοξενήσει το φετινό Φάιναλ-4, βρίσκονται στο 15-14.

Ύστερα από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (17-15) και προηγήθηκαν με 29-23 στα μέσα της επόμενης περιόδου. Το rotation του Μπαρτζώκα έδωσε όμως ενέργεια και πιο σκληρή άμυνα, τα σουτ μπήκαν και ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με διαφορά +6 πόντων (40-34).

Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό (56-44) χάρη στον οίστρο του Βεζένκοφ και διατηρήθηκε στο ίδιο επίπεδο ως το τέλος της τρίτης περιόδου (61-49), αλλά η Ζαλγκίρις με τα τρίποντα του Σμιτς μείωσε σε 65-67, ενώ άλλη ένα τρίποντο από τον ίδιο, στο 1΄12΄΄ πριν από το τέλος, άλλαξε τα δεδομένα, με τους Λιθουανούς να προσπερνούν (72-70).

Ο ΜακΚίσικ κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων, σκόραρε 2/3 και ισοφάρισε (72-72), ενώ στη συνέχεια η «ερυθρόλευκη» άμυνα σταμάτησε τον Ουλανόβας και στην επίθεση που ακολούθησε η μπάλα πήγε στον Βεζένκοφ που σημάδεψε σωστά χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδας του, αφού στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Ουλανόβας αστόχησε στο σουτ της ισοπαλίας και της παράτασης.

Ο Βεζένκοφ μέτρησε 25 πόντους (8/9 δίποντα) και 8 ριμπάουντ, ενώ κομβική ήταν και η παρουσία του ΜακΚίσικ, που σταμάτησε στους 18 πόντους και ήταν ψύχραιμος στις βολές στο τέλος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό