18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πέντε κορυφαίοι χειμερινοί προορισμοί για να επισκεφθείτε

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί οι περισσότεροι να προτιμούν το καλοκαίρι για τα ταξίδια τους, όμως και ο χειμώνας έχει φανατικούς λάτρεις των ταξιδιών που τον επιλέγουν για διαφορετικού τύπου αναψυχή.

Χωρίς θάλασσα, ηλιοθεραπεία και δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, ο χειμώνας έχει… τις δικές του χάρες και πολλοί είναι εκείνοι που τότε απολαμβάνουν περισσότερο να γνωρίζουν νέους τόπους και κουλτούρες. Όσοι αγαπούν να ταξιδεύουν τον χειμώνα δεν πτοούνται από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, από τα χιόνια και τις χαμηλές θερμοκρασίες – αντίθετα, μάλλον τις επιδιώκουν κι έτσι αναζητούν την περιπέτεια με όποια αφορμή προκύψει.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Ας δούμε πέντε προορισμούς ιδανικούς για χειμερινές εξορμήσεις:

Όσλο, Νορβηγία

Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, είναι προορισμός για όλο τον χρόνο μεν, όμως ο χειμώνας αναδεικνύει την ομορφιά του. Περικυκλωμένο από βουνά και θάλασσα διατηρεί μια μουντή ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε ταινία – ή σε κάποιο από τα αστυνομικά μυθιστορήματα του Τζο Νέσμπο… Νυχτερινή ζωή και γευστικές επιλογές σε συνδυασμό με χειμερινές δραστηριότητες όπως το σκι στο περίφημο Winter Park, το πατινάζ στο Frogner Stadium ή στο Spikersuppa Ice Skating Rink, αλλά και η βόλτα με το έλκηθρο μέσα στην πόλη, από το μετρό Frognerseteren μέχρι τον σταθμό Midtstuen είναι πραγματικά αξέχαστες εμπειρίες.

Τσόρτσιλ, Καναδάς

Το Τσόρτσιλ του Καναδά είναι μια μικρή κωμόπολη στα όρια του Αρκτικού Κύκλου, γνωστή σε όλο τον κόσμο διότι είναι το κατεξοχήν μέρος για να δει κάποιος από κοντά πολικές αρκούδες στο φυσικό τους περιβάλλον. Όλη η περιοχή διαθέτει αξεπέραστα τοπία και θεωρείται πραγματικός παράδεισος για τους φυσιολάτρες απανταχού. Από το Τσόρτσιλ επίσης μπορούν οι πολλοί τυχεροί να δουν το Βόρειο Σέλας να σχηματίζεται στον νυχτερινό ουρανό.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Μια… εξωτική χώρα στον Αρκτικό κύκλο που κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς φίλους είναι η Ισλανδία. Πρωτεύουσά της το Ρέικιαβικ, μια μικρή πόλη για τα δυτικά δεδομένα, με πολύχρωμα σπίτια και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική. Όλη τη χώρα μπορεί ο ταξιδιώτης να τη δει πολύ εύκολα με βάση το Ρείκιαβικ, καθώς οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές. Άγρια φύση, χειμωνιάτικο τοπίο όλο τον χρόνο, σπήλαια, ιαματικές πηγές, γκρεμοί, ακτές και δάση που δημιουργούν σχεδόν απόκοσμα σκηνικά. Από συγκεκριμένες περιοχές της Ισλανδίας είναι επίσης ορατό το Βόρειο Σέλας ενώ πάρα πολύ ενδιαφέρουσα θεωρείται και η τοπική κουζίνα – προσαρμοσμένη ειδικά στις ανάγκες των ανθρώπων και στο κλίμα του νησιού.

Βερολίνο, Γερμανία

Είναι η πιο ενδιαφέρουσα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για ένα χειμωνιάτικο ταξίδι, καθώς το Βερολίνο δεν αφήνει ποτέ και κανέναν ασυγκίνητο. Η ίδια η πόλη είναι πολύ ενδιαφέρουσα, με την αρχιτεκτονική της, τα πάρκα της και τα μνημεία της να κερδίζουν τους επισκέπτες, ενώ ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, δύσκολα αντέχει τη σύγκριση οποιαδήποτε πόλη του κόσμου: Το Βερολίνο φωτίζεται από χιλιάδες λαμπιόνια, οι χριστουγεννιάτικες αγορές ξεφυτρώνουν παντού, οι δραστηριότητες, σε εσωτερικούς χώρους και στους δρόμους ή τις πλατείες, δεν σταματούν ποτέ!

Μπριζ, Βέλγιο

Μία από τις πιο παραμυθένιες πόλεις της Ευρώπης, η Μπριζ τον χειμώνα αναδεικνύεται στην καλύτερη εκδοχή της: Ένα ήρεμο ποτάμι που κυλάει ανάμεσα στα μεσαιωνικά κτήρια, μια πανέμορφη πλατεία, άρωμα και γεύσεις σοκολάτας σε όλα τα στενά δρομάκια της πόλης από τις σοκολατοποιΐες που βρίσκονται παντού, κύκνοι και πάπιες να κολυμπούν στα νερά, πάρκα και λιμνούλες, ψηλά καμπαναριά και ο πύργος του δημαρχείου – η Μπριζ μοιάζει να βγήκε από κάποιον πίνακα ζωγραφικής… Τα μπαρ και τα εστιατόρια περιμένουν τους επισκέπτες για τοπικές νοστιμιές, φεστιβάλ και εκδηλώσεις προγραμματίζονται συνεχώς, η ζωή δεν σταματά ποτέ και όλοι μιλούν για την πιο παραμυθένια εμπειρία της ζωής τους…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο .

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό