22.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ ο Ράμμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα «ύψη» έχει ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο με την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής να περιστρέφεται γύρω από θέματα της επικαιρότητας όπως το ζήτημα των υποκλοπών, το ειδικό δικαστήριο Παππά-Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες κ.α. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από το κόμμα του προς την κυβέρνηση σχετικά με την επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρος της ΑΔΑΕ για τις επισυνδέσεις.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι είναι «βουτηγμένη στη λάσπη», χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «πολιτικό απατεώνα» και τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ είναι «η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αν νομίζετε ότι μας φοβίζετε με την πρόταση μομφής, ένα θα σας πω: Θα σας χορέψουμε στο ταψί. Ο κ Τσίπρας ανεβάζει το ίδιο κακό έργο και αυτοσυστήνεται ως ο άφθαρτος και ο ιππότης της αποκάλυψης. Ποιος; Ο ενορχηστρωτής, ο ουσιαστικός, της Novartis», ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε: «Και αν ο κ. Τσίπρας αποκαλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό εγκέφαλο εγκληματικού δικτύου, εμείς έχουμε το δικαίωμα να τον αποκαλέσουμε πολιτικό απατεώνα. Γιατί πολιτικοί απατεώνες μόνο λένε ότι δεν παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα και αποκαλύπτεται ότι 4 πρώην υπουργοί του παρακολουθούνταν. Ο κ. Τσίπρας, που έλεγε τους απατεώνες κουκουλοφόρους ήρωες, είναι θράσος να χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό εγκέφαλο εγκληματικό δικτύου. Με απατεώνες ποινικοποιήσατε την πολιτική ζωή του τόπου. Με κουκουλοφόρους κατηγορήσατε 10 πολιτικά πρόσωπα».

Και ο κ. Μαρκόπουλος συνέχισε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι απολογούμενος, εδώ και καιρό, για σειρά άλλων προσώπων που κατηγορούνται ως απατεώνες, για τον κ. Πετσίτη, τον κ. Αρσενίου. Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ είστε χωμένοι μέσα στη λάσπη.. Λέτε πως υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα. Βεβαίως υπάρχουν και ξέρετε ποιους δικάζουν στην Αθήνα; Τον Παπαγγελόπουλο και τον Παππά δικάζουνε για κατάχρηση εξουσίας, για το Καλογρίτσα channel. Δικάζουν και για τις σακούλες που πήγαιναν στο κόμμα σας. Να απολογηθείτε. Που πήγαν τα λεφτά; Στη Κουμουνδούρου; Να απολογηθεί ο κ. Τσίπρας για τις σακούλες».

Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε ο κ. Μαρκόπουλος, στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, χαρακτηρίζοντας τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές. «Ο κ. Τσίπρας δεν πήρε φάκελο χθες αλλά το σκονάκι που του έγραψε ο κ. Ράμμος. Ντροπή του κ. Ράμμου. Μήπως ξεπληρώνει γραμμάτια διορισμού του στην ΑΔΑΕ; Ο κ. Ράμμος λειτούργησε ως «καμπέιν μάνατζερ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως επικεφαλής Ανεξάρτητης Αρχής. Να μας απαντήσει ο κ. Ράμμος. Επιδιώκει ναι ή όχι μελλοντικό πολιτικό ρόλο στις επόμενες εκλογές; Τον προκαλούμε να πάρει θέση. Όχι μισόλογα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί ο κ. Ράμμος να εξελίσσεται ως «ντιλίβερι μπόι» του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν ρώτησε τα υπόλοιπα μέλη της ΑΔΑΕ; Τσιφλίκι του είναι; Τι νομίζει ότι είναι ο κ. Ράμμος; Πολιτειακός παράγοντας»;

«Κατηγορώ τον κ. Ράμμο για αγνόηση της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ, για πολιτικοποίηση μιας Ανεξάρτητης Αρχής, για μονομέρεια, για προσπάθεια εμπλοκής του στις επερχόμενες εκλογές γιατί την είδε σε πολιτειακό παράγοντα. Ο κ. Ράμμος είναι η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο κρυφός Συριζαϊκός κρυφός άσσος. Είναι μειωμένης αξιοπιστίας επικεφαλής Ανεξάρτητης Αρχής και δίνει την αίσθηση είτε καθοδηγούμενου είτε καθοδηγητή», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος και κατέληξε: «Σήμερα ο κ. Τσίπρας υπερέβη τα εσκαμμένα. Δίχασε και πάλι. Τη Παρασκευή όμως θα πάρει την απάντηση που του αξίζει και την τελική απάντηση θα την πάρει στις επερχόμενες εκλογές οι οποίες θα τον πάνε εκεί που πρέπει να πάει. Θα γίνει ένας πρόωρα συνταξιοδοτημένος, στα 48 του χρόνια, πρώην αρχηγός κόμματος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό