28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέθανε σε φυλακή της Ισπανίας ο θρύλος των AntiVirus, John McAfee

Ειδήσεις Ελλάδα

O John McAfee, το όνομα του οποίου υπάρχει σε ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα AntiVirus, πέθανε φυλακισμένος στην Ισπανία. Ο John McAfee περίμενε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στις ΗΠΑ, παραμένοντας στις ισπανικές φυλακές.

Η ζωή του John McAfee τελείωσε στα 75 της χρόνια, αλλά έχει αρκετό υλικό για να γεμίσει σελίδες βιβλίων, καθώς ο ίδιος ήταν εκκεντρικός, μία ιδιαίτερη περσόνα του κόσμου της τεχνολογίας και ένας από τους πρωτοπόρους στο θέμα της δημιουργίας λογισμικού προστασίας από ιούς και άλλες online απειλές.

Οι πληροφορίες θέλουν τον θάνατο του John McAfee να οφείλεται σε αυτοκτονία, καθώς πολλές είναι οι πηγές που αναφέρουν ότι βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του στη φυλακή της Βαρκελώνης όπου βρισκόταν εν αναμονή της έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Το κατηγορητήριο για τον John McAfee περιελάμβανε στοιχεία για εκτεταμένη φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ, με τη σύλληψή του να συμβαίνει το 2020 στην Ισπανία. Ένα άλλο στοιχείο για το οποίο κατηγορήθηκε ο McAfee ήταν για προσπάθεια χειραγώγησης του κοινού μέσω Twitter για τα κρυπτονομίσματα, χωρίς να κάνει σαφές ότι λειτουργεί διαφημιστικά και έχει λάβει σχετική αμοιβή.

Την εταιρεία McAfee, ο ιδρυτής της την είχε πουλήσει το 2011, με την Intel να αναλαμβάνει την επαναπροώθηση του σχετικού λογισμικού στην αγορά από το 2014 και έπειτα. O John McAfee είχε θέσει υποψηφιότητα και για το αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ τόσο το 2016 όσο και το 2020, προφανώς χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία…

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό