22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πέθανε ο Τσαρλς Γκέσκε, συνιδρυτής της Adobe και «πατέρας» του PDF

Ειδήσεις Ελλάδα

O Τσαρλς Γκέσκε, συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του Portable Document Format (PDF) πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Ο Γκέσκε είχε δημιουργήσει την Adobe το 1982, δίνοντας στον κόσμο το PDF, μεταξύ άλλων οπτικοακουστικών καινοτομιών. Επίσης, βρέθηκε στην επικαιρότητα μετά από 10 χρόνια, όταν απήχθη υπό την απειλή όπλων και κρατήθηκε για λύτρα πριν απελευθερωθεί σώος μετά από μια δοκιμασία τεσσάρων ημερών.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο Γκέσκε πέθανε την Παρασκευή στην Καλιφόρνια.

Ο Σαντανού Ναραγιέν, διευθύνων σύμβουλος της Adobe, είπε πως ο Γκέσκε, ευρύτερα γνωστός ως Τσακ, έφερε επανάσταση στο desktop publishing. «Είναι μια τεράστια απώλεια για όλη την κοινότητα της Adobe και τη βιομηχανία τεχνολογίας, για την οποία ήταν καθοδηγητής και ήρωας επί δεκαετίες» έγραψε σε email προς τους εργαζόμενους της εταιρείας.

«Ως συνιδρυτές της Adobe, ο Τσακ και ο Τζον Γουόρνοκ ανέπτυξαν πρωτοποριακό λογισμικό που έφερε επανάσταση στο πώς οι άνθρωποι δημιουργούν και επικοινωνούν» δήλωσε.

Οι Γκέσκε και Γουόρνοκ ήταν υπεύθυνοι για πολλές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων τα PDF, Acrobat, Illustrator, Premiere Pro και Photoshop, είπε ο Ναραγιέν.

Ο Γκέσκε απήχθη το 1992. Κρατήθηκε στο γραφείο του υπό την απειλή όπλου και μεταφέρθηκε στο Χόλιστερ της Καλιφόρνια για τέσσερις ημέρες. Απελευθερώθηκε αφού ένας ύποπτος, που πιάστηκε με λύτρα 650.000 δολαρίων, πήγε την αστυνομία στο σημείο όπου τον κρατούσαν, μετέδωσε το Associated Press.

Το 2009 ο πρόεδρος Ομπάμα τον τίμησε με το National Medal of Technology.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό