15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Paco Rabanne – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Έφυγε σε ηλικία 88 ετών ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Φρανσίσκο Ραμπανέδα Κουέρβο, γνωστός παγκοσμίως ως Paco Rabanne.

O εμβληματικός σχεδιαστής από την Ισπανία ταυτίστηκε με την «διαστημική» αισθητική, το Space Glam των 60’s αλλά και την αρωματοποιία.

Tα αρώματα με την υπογραφή του σημείωσαν και σημειώνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως και με ιδιαίτερη, μάλιστα, επιτυχία στην Ελλάδα.

Νέα Γουινέα: Σεισμός 5,9 Ρίχτερ

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον ισπανικό όμιλο Puig, υπό την αιγίδα του οποίου βρίσκεται ο οίκος μόδας Paco Rabanne και η επιχείρηση αρωμάτων.

«Είμαι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο του κυρίου Πάκο Ραμπάν», δήλωσε σχετικά ο Marc Puig, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Puig.

Αντίστοιχα και ο José Manuel Albesa, πρόεδρος του τμήματος μόδας και ομορφιάς της Puig: «Ποιος άλλος θα μπορούσε να κάνει τις μοντέρνες Παριζιάνες να φωνάζουν για φορέματα από πλαστικό και μέταλλο; Ποιος άλλος εκτός από τον Paco Rabanne θα μπορούσε να φανταστεί ένα άρωμα με το όνομα Calandre – η λέξη σημαίνει «σχάρα αυτοκινήτου», ξέρετε – και να το μετατρέψει σε σύμβολο της σύγχρονης θηλυκότητας;»

The House of Paco Rabanne wishes to honour our visionary designer and founder who passed away today at the age of 88. Among the most seminal fashion divs of the 20th century, his legacy will remain a constant source of inspiration. pic.twitter.com/H2ARz41BjY

— Paco Rabanne (@PacoRabanne) February 3, 2023

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό