25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλης Μαθιουδάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη θλίψη της για την απώλεια του δημοσιογράφου και πρώην προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσεων Εφημερίδων Αθηνών, Μανώλη Μαθιουδάκη, ο οποίος – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – «έφυγε από τη ζωή χθες το απόγευμα ειρηνικά στην οικία του δίπλα στα αγαπημένα του πρόσωπα» εκφράζει η ΕΣΗΕΑ.

Ποιος ήταν ο Μανώλης Μαθιουδάκης

Ο Μανώλης Μαθιουδάκης γεννήθηκε το 1933. Ήταν γιος του ήρωα της κρητικής αντίστασης Γιάννη και στην παιδική του ηλικία φυλακίστηκε μαζί με τη μητέρα του από τους Γερμανούς. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές γράφτηκε στην Πάντειο Σχολή, η δημοσιογραφία, όμως, τον κέρδισε για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Τη σταδιοδρομία του ξεκίνησε στην εφημερίδα «Το Βήμα» το 1958, στην αρχή ως αθλητικός συντάκτης και σύντομα ως αστυνομικός ρεπόρτερ. Στο αστυνομικό ρεπορτάζ αφιέρωσε όλη του τη δημοσιογραφική ζωή πραγματοποιώντας μεγάλες επιτυχίες που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού στην εφημερίδα «Τα Νέα» και το περιοδικό «Ταχυδρόμος».

«Άνθρωπος εργατικός και υπεύθυνος, με πάθος για την έρευνα και την εξακρίβωση των γεγονότων, κατέγραψε στα ρεπορτάζ του, όλα όσα απασχόλησαν το ρεπορτάζ με θάρρος και αντικειμενικότητα» αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της. Με πρώτη ύλη το πλούσιο ρεπορτάζ αλλά και τις μικρές ιστορίες που δεν τυχαίνουν μεγάλης δημοσιότητας, έγραψε τα βιβλία: «Αετονύχηδες», «Κάτι να καίει» και «Ποινικό Μητρώο της Αθήνας», σε συνεργασία με τον αείμνηστο πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και για δεκαετίες συνεργάτη του Δημήτρη Μαθιόπουλο. Δούλεψε επίσης στην «ΕΡΤ» από το 1974 έως το 1990 και υπήρξε διευθυντής του γραφείου Αθηνών, του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Λόγος».

Η συμβολή του στον δημοσιογραφικό συνδικαλισμό

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία, ο Μανώλης Μαθιουδάκης, ασχολήθηκε έντονα και με τον δημοσιογραφικό συνδικαλισμό. Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ, Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Ταμίας, Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και στο τέλος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ενώσεως υπήρξε μια ηγετική φυσιογνωμία που άφησε έντονο αποτύπωμα στην Ένωση. Άνθρωπος ανεξάρτητος, περήφανος και μαχητικός τίμησε τις αγωνιστικές περγαμηνές της οικογένειάς του. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Συνδικάτου Τύπου. Έδωσε μεγάλες μάχες για τα δίκαια των συναδέλφων δίνοντας λαμπρή συνέχεια στους ιστορικούς αγώνες του κλάδου μας. Υπήρξε άτεγκτος σε θέματα αρχής και δεν συμβιβάστηκε ποτέ. Έδωσε τον αγώνα τον καλό με παρρησία και κρητική λεβεντιά.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της Ενώσεως εκφράζοντας τα συναισθήματα όλου του δημοσιογραφικού κόσμου  κλίνουν το γόνυ στον αξέχαστο πρόεδρο και τον αποχαιρετούν με μεγάλο σεβασμό και συγκίνηση» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της.

Η κηδεία του Μανώλη Μαθιουδάκη θα τελεστεί την Τετάρτη, 5 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. στο Κοιμητήριο Χολαργού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό