27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέθανε ο ιδρυτής του περιοδικού «Βαβέλ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σιούνας εκ των ιδρυτών και η «ψυχή» της εμβληματικής «Βαβέλ», ενός περιοδικού που έμεινε στην ιστορία των κόμικς και όχι μόνο.

Την είδηση για τον θάνατό του έκανε γνωστή, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Στάθης Δρογώσης.

«Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή ο μυθικός Γιώργος Σιούνας. Ο ιδρυτής και η ψυχή του πιο σημαντικού ελληνικού εντύπου. Της ΒΑΒΕΛ! Ένα περιοδικό που ήταν πάντα μπροστά από την εποχή του. Η Βαβέλ μάς όρισε. Μας άνοιξε τους ορίζοντες! Αυτός ο άνθρωπος λόγω σεμνότητας έμεινε σχεδόν άγνωστος. Του χρωστάμε πολλά! Κουράγιο στην οικογένειά του και στην μικρή του κόρη. Θα μας κοροϊδεύει από το υπερπέραν μαζί με τους τεράστιους καλλιτέχνες που μας σύστησε!» έγραψε.

Η Βαβέλ ήταν ελληνικό μηνιαίο περιοδικό κόμικς που κυκλοφόρησε από τον Φεβρουάριο του 1981 μέχρι τον Ιούνιο του 2008.

Ο συμβολισμός του τίτλου του περιοδικού παρέπεμπε σε μια ισότιμη συνάντηση ανθρώπων ετερόκλητων ως προς τις ιδέες και τα καλλιτεχνικά τους ενδιαφέροντα. Δημιουργήθηκε με πρότυπο το ιταλικό Linus, ενώ συνέχιζε το πείραμα του βραχύβιου περιοδικού Κολούμπρα που είχε προηγηθεί με ανάλογη θεματική.

Κ. Μάλαμα : Ο κόσμος της “Βαβέλ” είναι πιο φτωχός με την απώλεια του Γιώργου Σιούνα

Ο Γιώργος Σιούνας εκδότης της “Βαβέλ” δεν είναι από σήμερα μαζί μας. Ο κόσμος του κόμιξ, αλλά κι ο κόσμος της αμφισβήτησης, της νεανικής ανατρεπτικότητας, ο κόσμος της “Βαβέλ” είναι πιο φτωχός. Ο Γιώργος Σιούνας υπήρξε μια διορατική προσωπικότητα της τέχνης του κόμιξ, της τέχνης και της σκέψης συνολικότερα. Προώθησε ένα στυλ στο κόμιξ με έντονα εικαστικό χαρακτήρα, με έντονα κοινωνικό χαρακτήρα. Η τέχνη της “Βαβέλ” την οποία υπηρέτησε με πάθος αφήνει το στίγμα της στον ελληνικό πολιτισμό. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό