23 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Πέθανε ο θρύλος Γιόχαν Νέεσκενς

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιόχαν Νέεσκενς, ο θρυλικός άσος του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα, πέθανε σε ηλικία 73 ετών.

Ο Νέεσκενς, ο οποίος σημείωσε 17 γκολ σε 49 εμφανίσεις για την Εθνική Ολλανδίας, απόλαυσε μια 23χρονη ποδοσφαιρική καριέρα ενώ αργότερα διακρίθηκε σε εξέχοντες προπονητικούς και παραγοντικούς ρόλους.

Ευρέως αναγνωρισμένος ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του εικοστού αιώνα, ο Νέεσκενς -μαζί με τον Γιόχαν Κρόιφ- υπήρξε μέλος της ασυναγώνιστης ομάδας του Άγιαξ που κατάκτησε τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Επίσης, ήταν βασικότατο μέλος της Εθνικής Ολλανδίας που έπαιξε σε διαδοχικούς τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1974 και το 1978, συμβάλλοντας με τους άλλους τεράστιους συμπαίκτες του σε Άγιαξ και «Οράνιε» στο μύθο των «Ιπτάμενων Ολλανδών».

Ο Νέεσκενς κατάκτησε συνολικά 14 τίτλους στη μεγάλη καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων του Κυπέλλου Ισπανίας και του Κυπέλλου Κυπελλούχων με την Μπαρτσελόνα, καθώς και δύο πρωταθλήματα στις ΗΠΑ με τη Νιου Γιορκ Κόσμος.

Στη συνέχεια, κατείχε ρόλους μάνατζερ στην ελβετική Ζουγκ, τη Ναϊμέγκεν (Ολλανδία) και τη νοτιοαφρικανική Μαμελόντι Σάντοους, ενώ ως βοηθός εργάστηκε στις Εθνικές Ολλανδίας και Αυστραλίας, την Μπαρτσελόνα και τη Γαλατασαράι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό