23.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πέθανε ο θρυλικός μπασίστας των ZZ Top

Ειδήσεις Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, ο Dusty Hill, μπασίστας και τραγουδιστής των θρυλικών ZZ Top. Η είδηση έγινε γνωστή το βράδυ της Τετάρτης μέσα από την επίσημη σελίδα της μπάντας στο Facebook.

«Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Dusty Hill πέθανε στον ύπνο του στο σπίτι του στο Χιούστον, του Τέξας… Σε εμάς, και στο πλήθος θαυμαστών των ZZ Top, θα λείψει η ακλόνητη παρουσία σου και η καλή σου φύση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι ZZ Top δημιουργήθηκαν από τον κιθαρίστα Billy Gibbons, τον κιμπορντίστα Lanier Greig και τον ντράμερ Dan Mitchell.

Το 1970 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σινγκλ με τίτλο «Salt Lick» και υπέγραψαν συμβόλαιο με την «London Records», ενώ ο Bobby Cartlidge είχε πάρει τη θέση του Greig και ο Frank Beard είχε αναλάβει τα τύμπανα. Λόγω διαφωνίας με την δισκογραφική εταιρεία, ο Cartlidge παραιτήθηκε, με τον Dusty Hill να αναλαμβάνει το μπάσο.

Με τη σύνθεση των Gibbons / Hill / Beard έδωσαν την πρώτη τους συναυλία στο Μπούμοντ του Τέξας, στις 10 Φεβρουαρίου 1970. Τον Ιανουάριο του 1971 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «ZZ Top’s First Album», έχοντας φανερές τις μπλουζ επιρροές τους. Ακολούθησε το «Rio Grande Mud» ένα χρόνο αργότερα, με το συγκρότημα να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στα αμερικάνικα τσαρτ, ωθούμενο από την μικρή επιτυχία του σινγκλ «Francine».

Το 2004, οι ZZ Top εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό