31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Πέθανε ο Θεόδωρος Καρατζάς, ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Θεόδωρος Καρατζάς, μετά από χρόνιο πρόβλημα υγείας, σκορπώντας τη θλίψη στους ανθρώπους του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Θόδωρος Καρατζάς διετέλεσε πρώτος πρόεδρος της ΕΣΑΚ (από το 1997 έως σήμερα ονομάζεται ΕΣΑΚΕ), της Λίγκας του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών στην Ελλάδα.

Ανέλαβε πρόεδρος της ΕΣΑΚΕ το 1992 και αποχώρησε ως πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ το 2001. Επέστρεψε στο μπάσκετ για χάρη του Χολαργού και συνέχεια του Κολοσσού, περνώντας από τη θέση του προέδρου της ομάδας της Ρόδου, ενώ ήταν και ο εκπρόσωπός της στον ΕΣΑΚΕ.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΣΑΚΕ, στην οποία αναφέρει:

«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος και το προσωπικό του ΕΣΑΚΕ εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Θεόδωρου Καρατζά σε ηλικία 71 ετών και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Ο Θεόδωρος Καρατζάς ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΕΣΑΚ και επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου.

Ως πρόεδρος του Α.Σ. Παπάγου έβαλε το 1991 τα «θεμέλια» μαζί με τους προέδρους, τους παράγοντες, τους χρηματοδότες των υπόλοιπων ομάδων της Α1 και τους αθλητές για την θέσπιση του επαγγελματικού μπάσκετ και την ίδρυση της ΕΣΑΚ.

Στις 11 Μαρτίου 1992 στην ιδρυτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΑΚΕ εκλέχθηκε πρόεδρος. Θέση στην οποία παρέμεινε για εννέα χρόνια μέχρι το 2001, σε μια περίοδο που έχει μείνει στην ιστορία ως από τις καλύτερες του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ.

Ο Θεόδωρος Καρατζάς διακρίθηκε για τις καινοτόμες ιδέες του, την ικανότητα του να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και τον πράο και συναινετικό χαρακτήρα του. Το ελληνικό μπάσκετ του οφείλει πολλά.

Ο Θεόδωρος Καρατζάς επανήλθε την προηγούμενη δεκαετία ως παράγοντας με τον Χολαργό και τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν πρόεδρος της ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels Collection.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Στην μνήμη του με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στις δύο πρώτες αναμετρήσεις της Ημιτελικής Φάσης των Play Offs της Stoiximan Basket League Ολυμπιακός – Περιστέρι bwin, Παναθηναϊκός AKTOR – Άρης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό