24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πέθανε ο Δημήτρης Γιολάσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέθανε ο πολύτιμος συνεργάτης και στέλεχος του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Δημήτρης Γιολάσης.

Το Ίδρυμα, το οποίο πενθεί, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: 

«Όταν χάνεις ένα δικό σου άνθρωπο, δε μπορείς να μιλήσεις για εκείνον σε τρίτο πρόσωπο, ούτε σε παρελθοντικό χρόνο, μπορείς όμως να του γράψεις ένα προσωπικό γράμμα. Ένα γράμμα για όσα δεν ειπώθηκαν, ένα γράμμα για όσα ειπώθηκαν και πρέπει να μείνουν για πάντα στη μνήμη μας. 

Δημήτρη μας,

Σε γνωρίσαμε τότε, ως αγαπημένο συνεργάτη του Μιχάλη Κακογιάννη στα σημαντικά οπερατικά έργα που σκηνοθέτησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η επαγγελματική σου αρτιότητα, η τεχνογνωσία, η αγάπη σου στην λεπτομέρεια, στην ακρίβεια είναι γνωστή στο χώρο μας και είχαμε την τύχη να την έχουμε κοντά μας αρκετά χρόνια. Είμαστε μια ομάδα ευλογημένη που κατάφερε και συνεργάστηκε, μαθήτευσε δίπλα σου. Η έννοια της λέξης «θεατράνθρωπος» δε θα μπορούσε να βρει καλύτερο εκπρόσωπο.

Ήξερες να δημιουργείς θέατρα, χώρους από τα θεμέλια μέχρι και το πρώτο άνοιγμα της κονσόλας, τον πρώτο ήχο στα μόνιτορ, το πρώτο φως που θα άναβε πάνω στα σταγκόνια. Θέατρα, όπερες, συναυλιακούς χώρους πέρα απ’ τα σύνορα της χώρας.

Όμως η επαγγελματική σου αυτάρκεια, η βαθιά σου εκτίμηση στις τέχνες, η προσπάθεια σου για το καλύτερο αποτέλεσμα δεν είναι το μόνο που ξεχώριζε κάποιος. Η απεριόριστη αγάπη σου για τον άνθρωπο, το πραγματικό σου ενδιαφέρον για την φύση του ανθρώπου, η βοήθεια, συνδρομή που πολλές φορές πρόσφερες ήταν μια παρακαταθήκη για όλους μας. Μας έδειξες ότι για να είσαι πραγματικά άνθρωπος του πνεύματος, πρέπει πάνω απ’ όλα να είσαι σύντροφος, συνοδοιπόρος, Άνθρωπος. 

Δημήτρης μας,

Πάντα θα είναι αναμμένο ένα φως σε ένα σταγκόνι, ένα ηχείο ανοιχτό και ένα γραφείο να σε περιμένει».

 

Ο Δημήτρης Γιολάσης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Διοίκηση Επιχειρήσεων). Εργάστηκε από το 1982 στο σχεδιασμό, την οργάνωση και διεύθυνση καλλιτεχνικών παραγωγών. Είχε εργαστεί -μεταξύ άλλων- στην εταιρεία Kritas Productions (Θ. Κρίτας), στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στην Ο.Ε. «Αθήνα 2004», στον Οργανισμό «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006», στο «Φεστιβάλ Αιγαίου», καθώς επίσης και ως production designer σε διεθνείς καλλιτεχνικές παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2010 εργαζόταν ως σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης, ενώ παράλληλα ασχολούνταν με τον σχεδιασμό και την εποπτεία υλοποίησης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και 2014-2020 σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς της χώρας. Ήταν σύμβουλος διοίκησης και προγραμματισμού του I.Μ.Κ. και υπεύθυνος επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό