27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέθανε η τραγουδίστρια Βούλα Γκίκα

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέθανε η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια Βούλα Γκίκα, σε ηλικία 91 ετών, η οποία έμεινε στην ιστορία του τραγουδιού ως η «βασίλισσα του σεγόντου» μιας και έκανε δεύτερες φωνές σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

Τη γνωστή τραγουδίστρια βρήκαν νεκρή το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου στο σπίτι της στην Κινέτα όπου ζούσε μόνη της.

Η Βούλα Γκίκα γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1933 στον Πειραιά. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της καριέρα σε ηλικία 18 ετών παρά τα δύσκολα ήθη της εποχής. Πολύ σύντομα αναδείχθηκε σε σπουδαία ρεμπέτισσα τραγουδώντας δίπλα σε μεγάλους λαϊκούς τραγουδιστές της εποχής όπως οι Στέλιος Καζαντζίδης, Στράτος Διονυσίου, Μιχάλης Μενιδιάτης, Πάνος Γαβαλάς, κ.ά.

Το 1970, η Βούλα Γκίκα κάνει σεγόντο στον νεαρό Μανώλη Μητσιά στα «Δεν είναι αυλή να δροσιστείς» και «Έλα αύριο βράδυ στις εννιά», τα δύο πρώτα τραγούδια της συνθέτριας Ελένης Καραΐνδρου.

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης δεν συνεργαζόταν με καμία άλλη για τα σεγόντα του. Οι φωνές τους ηχογραφήθηκαν μαζί σε τραγούδια σαν το «Νά ’τανε το ’21» (1969) των Σταύρου Κουγιουμτζή – Σώτιας Τσώτου (η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού πριν του Γιώργου Νταλάρα), το «Μίλησε μου» και το «Φιλντισένιο καραβάκι» των Μάνου Χατζιδάκι – Νίκου Γκάτσου από την «Επιστροφή» (1970) σε ενορχήστρωση Δήμου Μούτση.

Παρέμεινε στα λαϊκό στερέωμα περισσότερο από τρεις δεκαετίες συμμετέχοντας σε πολλές και μεγάλες επιτυχίες. Σύζυγός της ήταν ο λαϊκός συνθέτης Νίκος Καρανικόλας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2003.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό