32 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Πέθανε η μακροβιότερη αεροσυνοδός στον κόσμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα 88 τη χρόνια έκανε το τελευταίο «ταξίδι» της στον ουρανό η μακροβιότερη αεροσυνοδός στον κόσμο.

Η Bette Nash, η μακροβιότερη αεροσυνοδός στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 88 ετών μετά από σχεδόν 67 χρόνια εργασίας στους ουρανούς.

Η Nash άρχισε να πετάει με την Eastern Airlines το 1957 και δούλευε κυρίως στην πτήση μεταξύ Ουάσινγκτον και Βοστώνης, ώστε να μπορεί να είναι στο σπίτι της κάθε βράδυ για να φροντίζει τον γιο της.

Ήταν ο ρομαντισμός και η αίγλη των πτήσεων που αρχικά προσέλκυσαν τη Nash στη δουλειά. «Ήθελα να γίνω αεροσυνοδός από τη στιγμή που μπήκα στο πρώτο αεροπλάνο – ήμουν 16 ετών» είχε δηλώσει στο CNN. «Ο πιλότος και η αεροσυνοδός περπατούσαν στην άλλη άκρη του διαδρόμου και σκέφτηκα “Θεέ μου” και είπα ότι αυτό είναι για μένα».

Στην αρχή της καριέρας της, «έπρεπε να έχει ένα συγκεκριμένο ύψος, ένα συγκεκριμένο βάρος. Ήταν φρικτό» είχε πει.

Σύμφωνα με τη Guardian, το 2022 κατέκτησε ρεκόρ Γκίνες ως η μακροβιότερη αεροσυνοδός. Ποτέ δεν αποσύρθηκε επίσημα από το ρόλο της στην American Airlines και πέθανε στις 17 Μαΐου σε ξενώνα μετά από πρόσφατη διάγνωση καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με το ABC.

«Θρηνούμε τον θάνατο της Bette Nash, η οποία πέρασε σχεδόν επτά δεκαετίες φροντίζοντας θερμά τους πελάτες μας στον αέρα» ανέφερε η American Airlines σε ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ξεκίνησε το 1957 και κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως η μακροβιότερη αεροσυνοδός. Η Bette ενέπνευσε γενιές αεροσυνοδών. Πέτα ψηλά, Μπετ».

Η Nash «άγγιξε πολλούς με τη ζεστασιά, την αφοσίωση και τις υπηρεσίες της» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ένωση Επαγγελματικών Αεροσυνοδών (APFA), το συνδικάτο που εκπροσωπεί τις αεροσυνοδούς της American Airlines. «RIP, Bette. Δεν θα ξεχαστείς».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό