21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πέθανε η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέθανε στα 73 της χρόνια η Ολίβια Νιούτον Τζον, η ηθοποιός που άφησε εποχή με την ερμηνεία της στο μιούζικαλ «Grease». Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, γνωστοποιήθηκε πως η ηθοποιός και τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στο ράντσο της στην νότια Καλιφόρνια σήμερα το πρωί, έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια και τους φίλους της.

«Η Ολίβια υπήρξε σύμβολο θριάμβων και ελπίδας για πάνω από 30 χρόνια, καθώς μοιραζόταν το ταξίδι της με τον καρκίνου του στήθους» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση τού συζύγου της, Τζον Ίστερλινγκ για το θάνατό της.

Η Νιούτον πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, στο εμβληματικό μιούζικαλ «Grease» του 1978.

Το ομώνυμο τραγούδι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία της μουσικής ενώ το single «You’re the One That I Want», με τον συμπρωταγωνιστή της Τζον Τραβόλτα, είναι ένα από τα singles με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Η Αγγλο-Αυστραλή Ολίβια Νιούτον Τζον (26 Σεπτεμβρίου 1948 – 8 Αυγούστου 2022)  ήταν στιχουργός, ηθοποιός, χορεύτρια, επιχειρηματίας και ακτιβίστρια. Γεννήθηκε στο Κέιμπριτζ στη Βρετανία.

Έλαβε τέσσερις φορές βραβείο Γκράμμυ μπήκε πέντε φορές στο number-one και δέκα φορές στο top-ten του Billboard Hot 100 ενώ δυο δίσκοι της έχουν καταλάβει την πρώτη θέση στο Billboard 200. Έντεκα από τα singles της (συμπεριλαμβανομένων δυο πλατινένιων δίσκων) και 14 δίσκοι της (συμπεριλαμβανομένων δυο πλατινένιων και τεσσάρων διπλά πλατινένιων) έχουν γίνει χρυσοί.

EPA/LASZLO BELICZAY

Ήταν, επίσης, ακτιβίστρια για ζητήματα του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των ζώων. Παντρεύτηκε δυο φορές. Απέκτησε μια κόρη, τη Χλόη Λάτανζι, με τον πρώτο σύζυγό της, τον ηθοποιό Ματ Λάτανζι. Το 2008 παντρεύτηκε τον Τζον Ίστερλιγκ. Το συγκινητικό αντίο του Τζον Τραβόλτα

Ο Τζον Τραβόλτα, κινηματογραφικός Ντάνι Zούκο που ερωτεύθηκε η Ολίβια Νιούτον Τζον στο «Grease», αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα τη συμπρωταγωνίστριά του, που πέθανε σήμερα νικημένη από τον καρκίνο, δηλώνοντας «δικός της από την πρώτη στιγμή και για πάντα».

«Πολυαγαπημένη μου Ολίβια, έκανες τις ζωές όλων μας τόσο καλύτερες. Η επίδρασή σου ήταν απίστευτη. Σ’αγαπώ πολύ. Θα σε δούμε στο τέλος του δρόμου και θα βρεθούμε μαζί όλοι ξανά. Δικός σου από την πρώτη στιγμή που σε αντίκρυσα και για πάντα. Ο δικός Ντάνι, ο δικός σου Τζον»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό