16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πέθανε από κορωνοϊό ο σχεδιαστής Alber Elbaz

Ειδήσεις Ελλάδα

Φόρο τιμής αποδίδει ο κόσμος της μόδας στον σχεδιαστή, Alber Elbaz, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 59 ετών μετά από μάχη με τον Co-19.

«Έχασα όχι μόνο έναν συνάδελφο αλλά και έναν αγαπημένο φίλο» δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Richemont, Γιόχαν Ρούπερτ, ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του σχεδιαστή, που συνέδεσε το όνομά του με την αναγέννηση του οίκου Lanvin και ήταν γνωστός για τη πρόσχαρη προσωπικότητά του.

«Ο Alber είχε άξια φήμη ως μια από τις πιο λαμπρές και αγαπημένες προσωπικότητες της βιομηχανίας. Πάντα με συνέπαιρνε η ευφυΐα, η ευαισθησία, η γενναιοδωρία και η απεριόριστη δημιουργικότητά του. Ήταν ένας άνθρωπος με εξαιρετική θέρμη και ταλέντο και το μοναδικό του όραμα, η αίσθηση της ομορφιάς και η ενσυναίσθηση αφήνουν ανεξίτηλο αποτύπωμα» πρόσθεσε.

 «Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο γενναιόδωρος, ταλαντούχος, στοργικός ήταν» έγραψε σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Instagram η επικεφαλής δημιουργικού του Dior, Μαρία Γκράτσια Κιούρι. «Ήταν το πρώτο άτομο που με έκανε να νιώθω σαν στο σπίτι μου στη βιομηχανία της μόδας. Η αγαπημένη του λέξη ήταν αγάπη και με αυτήν τη λέξη θα τον θυμάμαι πάντα» σημείωσε.

 Ο σχεδιαστής Πίτερ Ντούντας χαρακτήρισε τον Elbaz «ταλαντούχο σχεδιαστή» και «σπουδαίο σόουμαν» προσθέτοντας: «Ήταν πάντα τόσο φιλικός, υποστηρίζοντας εμάς τους συναδέλφους του σχεδιαστές και τόσο διασκεδαστικός κάθε φορά που συναντιόνταν οι δρόμοι μας».

 Ο σχεδιαστής Τζαμπατίστα Βάλι έκανε λόγο για ένα «όμορφο μυαλό» και επισήμανε ότι ο Elbaz είχε μία «αβίαστα καλλιεργημένη στάση για τη ζωή» ενώ το μοντέλο Έριν Ο’ Κόνορ τον περιέγραψε ως «καλό, ευγενικό, δημιουργικό τζέντλεμαν».

 «Ήταν όπως κανένας άλλος στον κόσμο. Στη μόδα, το τεράστιο ταλέντο του έλαμψε τόσο πολύ που κατέρριψε τις συμβάσεις και κάλυψε ένα εκατομμύριο ψυχές με ευτυχία όταν φορούσαν τις δημιουργίες του. Θα μου λείψετε κύριε πάρα πολύ. Στέλνω την αγάπη μου στην αγαπημένη σας οικογένεια» έγραψε σε ανάρτησή της η σχεδιάστρια Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ.

 Ο γεννημένος στην Καζαμπλάνκα, του Μαρόκο, Ισραηλινός σχεδιαστής μόδας Alber Elbaz ήταν διευθυντής δημιουργικού του Lanvin από το 2001 έως το 2015.

 Σπούδασε στο Ισραήλ και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1980. Απέκτησε διεθνή φήμη όταν ο Ραλφ Τολεντάνο του ανέθεσε τα ηνία του Guy Laroche στο Παρίσι το 1996. Δύο χρόνια αργότερα, ο Ιβ Σεν Λοράν επέλεξε τον Alber Elbaz να τον διαδεχθεί σχεδιάζοντας τις ready to wear κολεξιόν Rive Gauche για τον YSL.

 Το 2019, ο Elbaz ανακοίνωσε ότι λανσάρει τη δική του ετικέτα, AZ Factory, μια συνεργασία με τον όμιλο Richemont, στο οποίον ανήκουν επίσης τα brand Azzedine Alaïa, Cartier και Chloé.

 Ο Alber Elbaz έλαβε το Διεθνές Βραβείο από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής το 2005 και ανακηρύχθηκε ένας από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους από το περιοδικό Time το 2007. Το 2016, η γαλλική κυβέρνηση τον ανακήρυξε Αξιωματούχο της Λεγεώνας της Τιμής.

: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό