32 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Πάτρα: Hμερίδα με θέμα: «3η Γέφυρα Αρχαιομετρίας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 και ώρα 9:30 π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα «3η Γέφυρα Αρχαιομετρίας» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αρχαιομετρικής Εταιρείας και την υποστήριξη της ερευνητικής ομάδα ΚΕΡΑΜΟΣ του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στόχος της ημερίδας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αποτελεί η ανάδειξη των ενεργών ερευνητικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Αρχαιομετρίας και ανήκουν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, φορείς πολιτισμού και ερευνητικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας.

Οι εργασίες της ημερίδας περιλαμβάνουν θέματα εφαρμογής των θετικών επιστημών στην Αρχαιολογία, την Ιστορία της Τέχνης και γενικά σε κάθε τομέα που σχετίζεται με την Πολιτισμική Κληρονομιά. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις ερευνητικές και εκπαιδευτικές προοπτικές του διεπιστημονικού αυτού κλάδου καθώς και στις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρονται στους φοιτητές και τους νέους ερευνητές. Το κλείσιμο των εργασιών θα συνοδευτεί από την βράβευση φοιτητών που έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό αφίσας με θέμα τη μελέτη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με αρχαιομετρικές προσεγγίσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό