26.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

«Πάτησε» Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό AKTOR ο Οσμάν: «Είμαστε οι καλύτεροι και πάμε για το back-to-back»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τσεντί Οσμάν έφτασε το βράδυ της Κυριακής (08/09, 21:00) στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»! Ο Τούρκος καλαθοσφαιριστής αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού AKTOR και αναμένεται άμεσα να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Εργκίν Αταμάν, ενόψει της νέας σεζόν.

Ο ίδιος δηλώνει… ανυπόμονος να σηκώσει μανίκια και να πιάσει δουλειά, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά και κάτω από την επίσημη ανακοίνωση του «τριφυλλιού», στο Instagram. Αυτό, όμως, αποδείχθηκε και από το ποστάρισμά του μέσα από το αεροπλάνο, μερικά λεπτά προτού προσγειωθεί το αεροπλάνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσεντί Οσμάν

«Ήταν μεγάλη διαδικασία. Εύκολη επιλογή για μένα ο Παναθηναϊκός. Ξέρω πολλά χρόνια τον Παναθηναϊκό όπως και τον Αταμάν που ήταν προπονητής μου όταν ήμουν παιδί. Είμαι χαρούμενος που είμαι κομμάτι της ομάδας. 

Θέλω το back to back με τον Παναθηναϊκό.Εχουμε μια σπουδαία ομάδα. H Euroleague είναι ακόμα πιο δύσκολη. Είμαστε η καλύτερη ομάδα και πάμε και back to back. Έβλεπα τη Εuroleague και μου λείπει. Ανυπομονώ να παίξω ξανά και στο παρκέ.

Μίλησα και με τον Κορκμάζ, είναι φίλος μου. Θα είναι πολύ διασκεδαστικό. Έρχομαι σε μια ομάδα με 7 Euroleague που κατέκτησε τη διοργάνωση πέρυσι. Ανυπομονώ. Είμαι ενθουσιασμένος και ξέρω πόσο παθιασμένοι είναι οι φίλοι της ομάδας. Ξέρω ορισμένες ελληνικές λέξεις. Καλημέρα, καλησπέρα, ευχαριστώ, παρακαλώ».

Η αποθέωση από τον Λεμπρόν Τζέιμς

Το 2019, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Τσεντί Οσμάν! Ο «Βασιλιάς» ήταν στην ίδια ομάδα με τον 29χρονο νυν παίκτη του Εργκίν Αταμάν, κατά την διάρκεια της τελευταίας του χρονιάς (2017/18) στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Ο τετράκις πρωταθλητής NBA είχε αναφέρει πως ο Οσμάν ήταν ένας από τους αγαπημένους του συμπαίκτες.

Τον χαρακτήρισε ως «σφουγγάρι», θέλοντας να εξηγήσει πως απορροφούσε νέα πράγματα για το παιχνίδι του, εξελίσσοντάς το. Αποκάλυψε πως πρόκειται για έναν πολύ πειθαρχημένο παίκτη, ο οποίος ήταν πάντα τυπικός. Αναφέρθηκε στον Τούρκο λέγοντάς πως είναι δουλευταράς και η συμπεριφορά του μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον επαγγελματική, αποδεικνύοντάς το σε καθημερινή βάση.

🔙☘️ Back in 2022 when new Panathinaikos player Cedi Osman received one of the biggest compliments as LeBron James included him among his “favorite teammates he’s ever had”. pic.twitter.com/4kOvceKpRQ

— Eurohoops (@Eurohoopsnet) September 7, 2024 Αναλυτικά οι δηλώσεις του ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον Τσεντί Οσμάν:

«Ο Τσεντί είναι ένας από τους αγαπημένους συμπαίκτες που είχα. Ήταν μόνο ένας χρόνος, αλλά είναι “σφουγγάρι”. Μπορείς να δεις ότι έχει αγάπη για το παιχνίδι. Πάντα στην ώρα του, κάθε μέρα. Δουλεύει κάθε μέρα και συμπεριφέρεται σαν επαγγελματίας κάθε μέρα».

Ο άλλοτε παίκτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς και των Σαν Αντόνιο Σπερς επέστρεψε στο ευρωπαϊκό στερέωμα μετά την εξαετία που είχε καταγράψει στην Αναντόλου Εφές (2011-2017) και κατόπιν επίσης έξι χρόνων στο ΝΒΑ. Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού μέτρησε 9.3 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ με 43% στα σουτ εντός πεδιάς σε σύνολο 476 αγώνων και 22.7 λεπτών συμμετοχής, ως μέσους όρους καριέρας.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό