23.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

«Πάτησε» Δουβλίνο η Εθνική Ελλάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ελληνική αποστολή πέταξε το πρωί της Δευτέρας (09/09) με προορισμό το Δουβλίνο, όπου και θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Τρίτης (10/09, 21:45) την Ιρλανδία για τη 2η αγωνιστική του δεύτερου γκρουπ της League B του Nations League.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά την επικράτηση επί της Φινλανδίας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, πηγαίνει με τη ψυχολογία στα… ύψη για να «ντουμπλάρει» τις νίκες της σε ισάριθμα παιχνίδια και να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για την πρώτη του ομίλου, που δίνει άνοδο στη League A του Nations League και δικαίωμα συμμετοχής στα Play Off για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2026.

@EthnikiOmada Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου στην Β’ Κατηγορία Ελλάδα – Φινλανδία 3-0 (23′, 76′ Ιωαννίδης, 37′ Κουλιεράκης)Ιρλανδία – Αγγλία 0-2 (12′ Ράις, 26′ Γκρίλις) Η 2η αγωνιστική του ομίλου Ιρλανδία – Ελλάδα (10/9, 21:45)Αγγλία – Φινλανδία (10/9, 21:45) Γιατί είναι κομβική για την Ελλάδα η παρουσία στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας

Η χώρα μας χρειάζεται να… φτιάξει την τύχη της και καλείται να εξασφαλίσει πως θα ολοκληρώσει την παρουσία της στο Nations League, ούσα στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Ελλάδα χρειάζεται να βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, ώστε να αποφύγει δεδομένα μεγάλες και ποιοτικές ομάδες και να καταφέρει να έχει την πιο «εύκολη» δυνατή κλήρωση (στα «χαρτιά» πάντα).

Ενδεικτική είναι η κλήρωση που είχαμε στα προκριματικά του EURO 2024. Η Ελλάδα ήταν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας (!) και κληρώθηκε με Γαλλία και Ολλανδία από τα δύο πρώτα γκρουπ και την Ιρλανδία από το 3ο. Ουσιαστικά, μία τέτοια κλήρωση με δύο «μεγαθήρια» είναι «απαγορευτική». Κάτι που δεν θα ισχύσει τώρα, αν κλειδώσουμε την παρουσία μας στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας.

Σε αυτήν την περίπτωση, η Ελλάδα θα έπαιρνε μία τρομερά δυνατή ομάδα από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά θα απέφευγε πολλές ισχυρές χώρες από το 2ο γκρουπ (το δικό της δηλαδή). Ουκρανία, Τουρκία, Πολωνία, Ουαλία, Ουγγαρία, Σερβία, Σλοβακία, Νορβηγία και Τσεχία είναι απλά κάποιες από αυτές.

Το πώς τελικά θα διεξαχθεί η κλήρωση των προκριματικών αναμένεται να το μάθουμε σύντομα, με τα προκριματικά να αποτελούνται από 12 ομίλους (των 4 ή των 5 ομάδων), όπου οι 12 πρώτοι θα περάσουν απευθείας στο Μουντιάλ του 2026, ενώ οι 12 δεύτεροι θα πάνε στα play-off για να διεκδικήσουν ένα από τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό