26 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Πάρις Χίλτον για τη διάγνωσή της με ΔΕΠΥ: «Πέρασα πολλά χρόνια παρεξηγημένη και τιμωρημένη…»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η 43χρονη Πάρις Χίλτον μίλησε στην Teen Vogue για την νευροαναπτυξιακή διαταραχή και πώς από την στιγμή που έγινε η διάγνωση στην ενήλικη ζωής της, την βοήθησε να αγκαλιάσει τις διαφορές της και να τις αγαπήσει.

«Μεγαλώνοντας πάντα μου έλεγαν ότι είμαι πολύ ενεργητική, πολύ αφηρημένη, πολύ ομιλητική, πολύ τα πάντα. Μακάρι να είχε ρωτήσει κάποιος «τι πραγματικά συμβαίνει με αυτό το κορίτσι;» εξηγεί. «Αντιθέτως πέρασα πολλά χρόνια νιώθοντας παρεξηγημένη και τιμωρημένη για τον τρόπο που λειτουργούσε ο εγκέφαλός μου. Και πολύ αργότερα στη ζωή μου ανακάλυψα τι πραγματικά συνέβαινε. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με ένα σχολείο που δεν μπορούσε να με φιλοξενήσει, οδήγησαν στο να με στείλουν οι γονείς μου στο Provo Canyon School στο οποίο υπέστη σοβαρή κακοποίηση» αποκαλύπτει.

Όπως θυμάται, στην αρχή η διάγνωση έμοιαζε με ταμπέλα. «Κάτι που με καθήλωνε και με καθόριζε από αυτά που δεν μπορούσα να κάνω, από αυτά που με έκαναν διαφορετική. Είναι κάτι που συνήθιζα να κρύβω και που φοβόμουν μην γίνει αντιληπτό» δηλώνει. «Όλα αυτά όμως ήταν η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά αποκάλυπτε κάτι όμορφο, μια δημιουργικότητα, ένα πάθος, μια ανθεκτικότητα και ένα μυαλό που σκεφτόταν με τολμηρό και απροσδόκητο τρόπο. 

Έμαθα να αγκαλιάζω τις διαφορές μου και να βλέπω την ΔΕΠΥ ως την υπερδύναμή μου, ως το μυστικό μου όπλο σε έναν κόσμο που μας υπαγορεύει να ενεργούμε εκ του ασφαλούς» κατέληξε η Πάρις Χίλτον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό