24.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάπας: Δεν είμαι καλά, δεν θα διαβάσω την ομιλία μου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Πάπας Φραγκίσκος, συναντώντας σήμερα, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, μια αντιπροσωπεία Ευρωπαίων ραβίνων, είπε ότι δεν είναι καλά και για το λόγο αυτό προτιμά να μη διαβάσει την ομιλία του, αλλά να δώσει το κείμενο στους επισκέπτες του.

Ως γνωστόν, ο πάπας υποφέρει από χρόνια γοναλγία και έχει υποβληθεί σε επέμβαση στο έντερο. Η φωνή του σήμερα έμοιαζε εμφανώς κουρασμένη.

Στη γραπτή ομιλία του, ο Ποντίφικας απευθύνει έκκληση στον Κύριο «να βοηθήσει τους πιστούς να προωθήσουν το διάλογο» και να μην ενδώσουν «στον πειρασμό της εκδίκησης και στην παραφροσύνη του μίσους του πολέμου».

Ανακοίνωση του Βατικανού

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Βατικανού Ματέο Μπρούνι δήλωσε ότι «ο πάπας Φραγκίσκος είναι απλώς λίγο κρυωμένος και η ημέρα του είναι γεμάτη συναντήσεις».

«Ήθελε να συναντήσει τους ραβίνους και για το λόγο αυτό τους παρέδωσε την ομιλία του γραπτή. Κατά τα άλλα το πρόγραμμά του συνεχίζεται κανονικά», πρόσθεσε ο Μπρούνι.

«Παύσατε πυρ!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε και πάλι έκκληση για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς, υπενθυμίζοντας ότι «ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλά παιδιά» τα οποία «πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους».

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, είπε: «Εν ονόματι του Κυρίου, σας παρακαλώ, σταματήστε. Παύσατε πυρ!».

Παράλληλα, ευχήθηκε «να ακολουθηθεί κάθε οδός που να μπορέσει να επιτρέψει την αποφυγή της διεύρυνσης της σύρραξης, να παρασχεθεί βοήθεια στους τραυματίες και οι βοήθειες να μπορέσουν να φτάσουν στους κατοίκους της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση είναι σοβαρότατη».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό